האוצר: לפטר אלף אנשי קבע; צה"ל: חוסר אחריות
משרד האוצר שלח למערכת הביטחון את ההצעה לתקציב המדינה, ובה שורת קיצוצים קשים. האוצר דורש בין היתר לפטר 1,000 אנשי קבע ולהעביר 1,000 תקנים נוספים מחוץ לצה"ל. גיל הפרישה יעלה והשירות יקוצר. בכירים במערכת הביטחון: "ההצעות מופרכות. תקראו את דו"ח וינוגרד"
מערכת הביטחון קיבלה לידיה הערב (יום ד') את הצעת האוצר לתקציב המדינה, ובה רשימה ארוכה של קיצוצים קשים. בין היתר, דורש האוצר לפעול לפיטורם של 1,000 אנשי קבע ולהעביר 1,000 תקנים נוספים מחוץ לצה"ל. עוד דורש האוצר להעלות את גיל הפרישה, ולהפעיל את מודל קיצור שירות החובה, על אף התנגדותם החריפה של אנשי מערכת הביטחון.
גורמים בכירים במערכת הביטחון שעיינו בחוברת האוצר ציינו כי "ההצעות מופרכות וחסרות אחריות לאומית". הם הזכירו התבטאויות של שר האוצר, יובל שטייניץ, בשנים האחרונות, בהן הביע התנגדות עזה לפגוע בתקציב הביטחון. שטייניץ אמר בעבר כי אין לקצץ בתקציב הביטחון נוכח האתגרים העומדים בפני מערכת הביטחון ויש להוסיף סכומי כסף לצורך התעצמות הצבא.
במערכת הביטחון ציינו הערב שהצעות אלה אינן פרקטיות ואינן מאפשרות לעמוד באתגרים הקיימים. "מוטב שמשרד האוצר יטפל במשבר הכלכלי ההולך ומחריף ובאלפי המפוטרים במקום להוסיף אלפים נוספים למעגל המובטלים. מי שמציע הצעות כאלה אחרי מלחמת לבנון השנייה מוטב שיקרא בעיון את דו"ח ועדת וינוגרד ויבין היכן אנו עומדים".
מוקדם יותר אמר שר הביטחון ברק כי נדרשת תשובה אמיתית תקציבית לאתגרי הביטחון, "אם האוצר לא יפנים זאת ויתרגם את העניין כבר בדיוני הממשלה בימים הקרובים, הדבר עשוי ליצור משבר מיותר".
שר הביטחון, אהוד ברק, איים הערב במשבר, אם האוצר יעמוד על מסגרת התקציב הנוכחית, ויתנגד להרחבתו, "אם האוצר לא יפנים את זה... אנחנו בדרך למשבר מיותר בקשר לתקציב".
לדברי ברק, "מסגרת התקציב כפי שהיא מוצגת כרגע איננה מספיקה ויש לפעול להרחבתה. דווקא בתקופה של משבר כזה, חיוני להשקיע בתשתיות, להיאבק באופן אפקטיבי באבטלה, להבטיח רשת ביטחון לפנסיונרים, בעיקר בשנים האחרונות שלהם בשנות העבודה, להזרים חמצן כדי להניע את הגלגלים של המשק כולו גם בחקלאות, גם בביטחון, גם בתשתיות, גם בתעשייה".