שנה לרעש בסין: פורסם מספר התלמידים שנספו
שנה לאחר רעש האדמה החזק שפקד את מחוז סצ'ואן, נדרשת הממשלה הסינית לסוגיה הרגישה ביותר באסון - מספרם של התלמידים שנספו בקריסת בתי הספר. היום הודיעו פקידי ממשל סינים כי מספר התלמידים שנספו עומד על 5,335. ספק אם הפרסום יניח את דעתם של ההורים הגורסים כי בנייה רשלנית גרמה למות אהוביהם
רעידת האדמה העזה שפקדה אשתקד את דרום-מערב סין גבתה את חייהם של 5,335 תלמידי בתי ספר במחוז סצ'ואן. כך אמר היום (ה') פקיד ממשל סיני במסיבת עיתונאים שכינס בצ'נגדו.
טו וונטאו, ראש מחלקת החינוך של מחוז סצ'ואן, הוסיף כי הרעש, שאירע ב-12 במאי, גם הותיר 546 תלמידים לנכים. זו הפעם הראשונה שממשלת סין מוסרת נתונים על מספר התלמידים שנפגעו ברעידת האדמה. הוא הוסיף כי מספרי ההרוגים נמסרו בעקבות בירור משפטי ארוך.
הנושא טעון במיוחד, מאחר שהורים לילדים רבים שנספו ברעש האשימו כי בתי הספר במחוז נבנו בצורה רשלנית וקרסו כמו מגדלי קלפים כאשר היכתה רעידת האדמה, בעוצמה של 8 דרגות בסולם ריכטר. במקרים רבים, מבנים שעמדו בסמוך לבתי הספר ההרוסים לא קרסו כלל.
כלי התקשורת בסין דיווחו לאחר הרעש כי 14,000 בתי ספר ניזוקו ברעש, ו-7,000 מהם קרסו לחלוטין. על פי הערכות שנמסרו לאחר האסון, נאמד מספרם של התלמידים והמורים שנספו ב-9,000. בסך הכל, נספו ברעש כ-87 אלף בני אדם, ו-357 אלף נפצעו. יותר מחמישה מיליון תושבים באזור איבדו את בתיהם.
לאחר הרעש, הפגינו הורים לתלמידים שנספו בקריסת בתי הספר נגד השלטונות, וטענו כי הסיבה לקריסה נבעה משחיתות של פקידי ממשל מקומיים, שאישרו בנייה רשלנית של מבנים.
לאחר ההפגנות, חסמה המשטרה את אתרי הקריסה ומנעה מהתקשורת המקומית והזרה לדווח על הנושא. השלטונות אף
עצרו פעילים שניסו לברר כמה תלמידים נספו באסון, ותושבי האזורים שנפגעו דיווחו על ניסיונות הפחדה מצד הממשלה ועל ניסיונות שוחד.
שנה אחרי הרעש, נותרה העיירה בייצ'ואן הרוסה. העיירה, הסמוכה למוקד הרעש, נחרבה כמעט כליל - והריסותיה הפכו לשטח צבאי סגור. רבים מתושבי האזור מתקשים לשקם את חייהם, ומתלוננים על הזנחה מצד הרשויות.