שתף קטע נבחר

 

למרות המשבר: ארה"ב תמשיך בסיוע הביטחוני לישראל

הממשל האמריקני העביר לקונגרס בקשה לאשר את הסיוע הביטחוני לישראל, כחלק מתקציב 2010. השגריר היוצר מרידור: "ביטוי להמשך המחויבות האמריקנית לביטחונה של ישראל"

ישראל יכולה לנשום לרווחה: למרות המשבר הכלכלי הקשה שפוקד את ארצות הברית, וושינגטון אינה מתכוונת להקפיא את סיוע החוץ. הממשל האמריקני העביר לאחרונה לקונגרס בקשה לאשר את מלוא הסיוע הביטחוני לישראל, כחלק מתוכנית התקציב לשנת 2010. הסיוע עומד על 2.775 מיליארד דולר. בנוסף, צפויה מערכת הביטחון בישראל, לקבל תמיכה כמעט מלאה בפיתוח מערכות הגנה מרקטות ומטילים.

 

שגריר ישראל היוצא בארצות הברית, סלי מרידור, הביע הלילה (א') את הערכתו בעקבות החלטת הממשל האמריקני לכלול את מלוא הסיוע הביטחוני בתוכנית התקציב: "מדובר ביישום חלק מהסכם ההבנות (MOU) ל-10 שנים, שנחתם בין שתי המדינות, ובביטוי להמשך המחויבות האמריקנית לביטחונה של ישראל ולהבטחת יתרונה האיכותי" אמר.

 

למרות המשבר הכלכלי, ממשל אובמה אינו מתכוון לפגוע מחוייבות של ממשל בוש, להעניק לישראל סיוע לעשר שנים - החל משנת 2009. במסגרת הסיוע, תקבל ישראל השנה 2.5 מיליארד דולר, בשנת 2010 תקבל 2.775 מיליארד דולר ובשנת 2011 יגיע הסכום ל-3 מיליארד דולר. בסך הכל, עומד הסיוע הביטחוני שתקבל ישראל מארצות הברית על כ-30 מיליארד דולר עד שנת 2019. בנוסף, צפויה ארצות הברית לסייע למערכת הביטחון בישראל בפיתוח מערכות הגנה מפני מגוון רקטות וטילים - מקסאמים ועד לטילים בליסטיים.

 

השגריר מרידור, המסיים בימים אלו את כהונתו בוושינגטון, הביע הערכה גם על המשך שיתוף הפעולה בתום פיתוח מערכות ההגנה מטילים. בדיונים שנערכו לאחרונה בוושינגטון התברר כי למרות הקיצוצים בתקציב הפנטגון,

 מתכוונים הממשל והקונגרס להמשיך בנכונותם להשקיע ולפתח מערכות בשיתוף עם ישראל. המערכות נועדו להגן מפני איומים משותפים הנשקפים לשתי המדינות, ובכלל זה איום מפני טילים ורקטות.

 

בימים האחרונים נפגש מרידור עם גורמים בכירים בממשל האמריקני ומסר להם את תודתה והערכתה של ממשלת ישראל. בישראל חששו להמשך פיתוח פרויקט "חץ 3" בגלל לחץ מסחרי אמריקני. הטיל נועד לספק שכבת הגנה נוספת מפני טילים בליסטיים - בין היתר, מפני אלו שעלולה לשגר איראן. הבשורה הטובה היא שהממשל ככל הנראה ימשיך לתמוך כלכלית בתוכניות הקיימות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניסוי בטיל החץ (ארכיון)
באדיבות התעשיה האווירית
מודה על הסיוע. מרידור עם אובמה (ארכיון)
צילום: AP
מומלצים