שתף קטע נבחר

 

קצב כפר באישומים; השופט: המשפט לא יימרח

בבית המשפט המחוזי בתל-אביב נפתח משפטו של הנשיא לשעבר. בדיון הקצר שנמשך כ-20 דקות, כפרו פרקליטיו באישומים. ראש ההרכב, השופט ג'ורג' קרא, קבע שהמשפט יתקיים ארבעה ימים בשבוע. פרקליטו של קצב, ציון אמיר ביקש יומיים. השופט השיב: "לא אמרח את המשפט הזה"

משפטו של הנשיא לשעבר משה קצב, הנאשם באונס, נפתח הבוקר (יום ה') בבית המשפט המחוזי בתל-אביב. בדיון הקצר שנמשך כ-20 דקות, כפרו פרקליטיו של קצב באישומים ודרשו שימוע. ראש ההרכב, ג'ורג' קרא, הודיע כי המשפט יתנהל מ-1 בספטמבר בקצב של ארבעה ימים בשבוע - ראשון, שני, שלישי וחמישי. פרקליטו של קצב, עורך הדין ציון אמיר, אמר שלא יעמדו בזה, והשופט הבהיר מי הבוס: "איני מתכוון למרוח את המשפט הזה".

 

כך זה נשמע באולם:  

  • עו"ד ציון אמיר: "אדוני אמר שהמשפט יישמע החל בספטמבר, ארבעה ימים בשבוע שזה אומר כל השבוע ואי אפשר לנהל שום דבר אחר. זה אומר שאי אפשר להתכונן מיום ליום למשפט בצורה עניינית. יש התחיבויות של תיקי עצורים. אני מוכן להציג לאדוני תיקים אחרים של נאשמים שעצורים כבר שנה. אני עותר לאדוני בכל לשון של בקשה כדי שאפשר יהיה לעשות זאת בחפץ לב, כפי שניתן להיות בהגינות רבה. מיטת הסדום הזו מאוד בעייתית. אני מציע לאדוני, לקבוע מועדים כך שבשבוע אחד יתקיים דיון במשך יומיים, בשבוע אחד שלושה ימים לסירוגין. אני מבקש להתחשב".
  • השופט ג'ורג' קרא: "אתה מציע שלושה ימים בשבוע? אני לא מתכוון למרוח את המשפט הזה, אמרתי שנתחשב בבקשות ספוראדיות ונשקול אותן בחיוב". 

  •  לקריאת פרוטוקול הדיון (ללא הערות השופט) לחצו כאן


 

קצב בפתח משפטו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עוד דיווחים ופרשנויות:

 

בתוך 30 יום יצטרכו סנגוריו של הנשיא להגיש לבית המשפט את תגובתם המפורטת והמנומקת לכתב האישום, וכן לבקשת התביעה כי המשפט יתנהל בדלתיים סגורות.

 

בפתח המשפט, אמר עורך דינו של קצב, ציון אמיר: "נגיש את תגובתנו בתוך 30 יום, אבל שיהיה ברור שאנחנו כופרים באישומים באופן מוחלט, וזה לא ישתנה". אמיר גם הצהיר יש לסנגורים "שורה ארוכה של טענות מקדמיות, אנחנו רוצים להודיע שנעלה טענה של קיום חובת שימוע".

 

בכניסה לאולם, ניסה לשדר קצב עסקים כרגיל, חייך ודיבר על משחקי הגביע אמש. רעייתו, גילה, לא הגיעה. את הנשיא לשעבר ליוו ילדיו: ישראל, אריאל, נועם, בועז ודגנית. לפני כניסתו לאולם, אמר קצב: "אנחנו יוצאים למאבק קשה, ארוך לטיהור שמי, ואני מבטיח פעם נוספת כי בעזרת השם - אני אשאר זכאי".  

 

הוא סיפר על השתלשלות הפרשה: "לפני שנה אני החלטתי לוותר על הסדר טיעון, הסדר טיעון שהוגדר על-ידי נשיאת בית המשפט העליון כהסדר קל ופעוט. עשיתי זאת כדי להיאבק על חפותי. אני נמצא היום על פי בחירתי כאן, אני יוצא היום למסע ארוך, קשה כדי להיאבק על חפותי. כאן, זה כבר לא משפט שדה, כאן לא יחרצו את דיני מבלי לראות אותי, מבלי לשמוע אותי, מבלי לקרוא את כל חומרי החקירה".


מימין לשמאל: השופטים יהודית שבח, ג'ורג' קרא ומרים סוקולוב (צילום: אריק סולטן)

 

קצב אמר כי "הפרקליטות במשך שנתיים ויותר אומרת שיש לה ספקות, שיש התלבטויות שיש סיכוי גדול לזיכוי מוחלט. הפרקליטות העבירה חוות דעת שסירבה לתת להם פרסום בבג"ץ שמחזקות את עמדתי. חמישה בכירים בפרקליטות אמרו שיש לסגור את התיק". עורך דינו, ציון אמיר, אמר לפני פתיחת המשפט: "מקווה שהרוח הרעה של המיקרופונים לא תיכנס לבית המשפט".

 

התובעת: בית המשפט יאמר את דברו

התובעת, עו"ד רונית עמיאל, אמרה בצאתה מהדיון: "אנחנו מבינים את ההתעניינות התקשורתית והציבורית העצומה שמעוררת הפרשה הזאת, אבל מוכרחים לזכור שהוגש כתב אישום לבית משפט ומעתה צריך לתת לבית המשפט לעשות את מלאכתו במלוא הרצינות, האחריות והמקצועיות. חשוב מאוד גם לזכור שמאחורי הפרשה הזו, מסעירה ככל שתהא, יש בני אדם, יש נאשם שנלחם על חפותו ויש מתלוננות כואבות ופגועות שמבקשות כל אחת מהן לברר את התלונה שלה בשקט, וכולן ביחד מבקשות פרטיות. 

 

"אנחנו מאמינים שגם התקשורת תדע לנהל את התפקיד שלה במלוא המקצועיות והאחריות ותדע לשמור על הגבול שבין מילוי החובה שלה כתקשורת לבין מתן האפשרות לבית המשפט למלא את חובתו לנהל משפט פלילי כראוי על מנת שתבורר האמת בפרשה הזאת".  


מפגינות מחוץ לבית המשפט (צילום: ירון ברנר)

 

עו"ד דני סרור, המייצג את המתלוננת א' ממשרד התיירות, הביע סיפוק מכך שהעניין הגיע לבית המשפט. "אנחנו תולים את יהבנו בבית המשפט שבירור המשפט ייעשה כמה שיותר מהר. עינוי הדין שנגרם לא' עד היום נוכח השנים הרבות שחלפו מאז שנחשפה הפרשה הוא לא יתואר". הוא אמר כי "א' היא אשה חזקה ואמיצה הדבקה באמת. האמת היא זו שמחזקת אותה וזו שאיפשרה לה לעמוד בתקופה הקשה הזו. אתם חייבים להבין מי שאומרים אמת גם חזקים וגם בטוחים". לדבריו, נכון יהיה לקיים את הדיון בדלתיים סגורות, "על מנת לעשות את המקסימום האפשרי לשמור על האנונימיות של כל המתלוננות".

 

קצב מואשם בשני מעשי אונס ומעשה מגונה בכוח ב-א' ממשרד התיירות וכן בהטרדה מינית של ה' מלשכת הנשיא. הפרקליטות תיארה בכתב האישום מספר מקרים, באחד מהם נטען כי הוא "נשכב מעל המתלוננת כשהוא אוחז בה, ולמרות ניסיונה להדוף אותו בידיה מעליה, הוא החדיר את איבר מינו אל תוך איבר מינה, תוך שהוא מנסה להרגיעה באומרו 'תירגעי, את תיהני'". הוא נאשם גם בהטרדה מינית של ה' מלשכת הנשיא ובמעשה מגונה, בהטרדה מינית ובהטרדת עד של ל' מלשכת הנשיא.

 

משפטו של קצב מעורר עניין רב. צוותי תקשורת רבים הגיעו לבית המשפט, ומאבטחים גידרו את המתחם. פעילות של איגוד מרכזי הסיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית, התייצבו בכניסה לבית המשפט וקיימו עצרת מחאה. הן לבשו חולצות ועליהן הכיתוב "כולנו א'" וקראו: "קצב לכלא, ועכשיו".

  

ברגע האחרון ניסה הנשיא לשעבר לדחות את המשפט ולהעבירו לבית המשפט בבאר-שבע, משום שהוא גר בקריית מלאכי ויהיה לו נוח יותר אם המשפט יתקיים בבירת הנגב. נשיאת בית משפט העליון, השופטת דורית ביניש, דחתה את בקשתו והסבירה שהמרחק בין קריית מלאכי לתל-אביב קצר מהמרחק לבאר שבע. 

 

בהכנת הידיעה השתתפו אביעד גליקמן ורועי מנדל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קצב עם בואו לבית המשפט
צילום: ירון ברנר
משה קצב עם כניסתו לבית המשפט
צילום: יריב כץ
הפגנת הנשים מחוץ לבית המשפט
צילום: ירון ברנר
מומלצים