שתף קטע נבחר

כאן גורים בכיף: למורי צווארון אדום ודב נמלים

בגני חיות ברחבי העולם חוגגים בשבועות האחרונים תוספות מתוקות של גורים וגוזלים נדירים בגרעיני רבייה להצלת מינים בסכנת הכחדה. בואו להכיר את דב הנמלים העצלן, שלושה גוזלי בזים נודדים, שלישיית טיגריסים בנגליים, ארבעה למורי צווארון אדום וצמד נמרים ערפיליים

דב נמלים שלושה טיגריסים בנגליים שלושה בזים נודדים ארבעה למורי צווארון אדום 
שני נמרים ערפיליים 

דב נמלים

הכירו את קיראנו, גור דב נמלים ענק, הגדול מבין ארבעת מיני דובי-הנמלים הקיימים בעולם, שנולד בגן החיות הלאומי "סמית'סוניאן" בארה"ב בחודש מרס השנה, והתגלה כזכר לאחר בדיקה וטרינרית שנערכה לו בשבוע שעבר.

 

היונק חובב הנמלים נמצא בריא, במשקל כ-2.5 קילוגרם בלבד. גורים של דובי נמלים נוהגים לבלות על גב האמהות מרגע בואם לעולם ועד להגיעם לגיל שנתיים. בדרך כלל האמהות מנסות להוריד אותם מהגב ולחנך את הצעירים לחיים עצמאיים כשהטופרים של הגורים נעשים חדים מדי, או כשהאם שוב מעוברת.

 


קיראנו על גבה של אמו, מאריפי

 

קיראנו הצעיר, מבלה אם כן את יומו צמוד לאימו מאריפי. היא מעניקה לו שרותי תחבורה והנקה קבועים ברחבי אזור המחייה של דובי-הנמלים בגן החיות. לדברי המטפלים זהו דב הנמלים השני בלבד שנולד בגן החיות.

 

דב הנמלים הענק חי במרכז ודרום אמריקה. כיום ישנם פחות מ-300 דובי נמלים בגרעיני רבייה בגני חיות בעולם; בטבע הם מצויים בסכנת פגיעות. דובי-הנמלים תרים אחר מזון ביערות גשם, סוואנות ובביצות בהם ניתן ללכוד טרמיטים בכמויות גדולות.

 


באדיבות Smithsonian’s Nationa

(צילומים: Mehgan Murphy/Smithsonian’s National Zoo)

 

הם משקיעים שעות רבות במהלך היום בחיפוש אחר נמלים וטרמיטים והודות לחוש ריח מפותח במיוחד הם מוצאים את מזונם בקלות יחסית. דובי-הנמלים נחשבים לבעלי חיים שמתמחים ביותר בחיפוש אחר מזונם. השילוב הקטלני של טופרים חדים ולשון ארוכה - המגיעה לאורך של 60 ס"מ לערך - הופכים אותם למכונת שאיבה מוצלחת לחרקים. דב נמלים מסוגל לשאוב אלפי נמלים בדקה בעזרת לשון גמישה וזריזה, המחוברת לשרירי עצם החזה ומסוגלת לצאת ולהכנס מפיו במהירות שיא של 150 פעם בדקה. מפגש עם קן נמלים או טרמיטים לא מבשר טובות לאוכלוסייה בקן. 

 

חזור למעלה
שלושה טיגריסים בנגליים


 
גם אצל שכנינו בירדן יש בשורות טובות: תוספת משולשת לאוכלוסיית הטיגריסים בגן החיות ליד עמאן, שם נולדו לפני כשבועיים שלושה גורי טיגריס בנגלי - דארין, טולין ולורנס.
 
הגידול באוכלוסייה האנושית והתרחבות שטחי החקלאות, העצימו בשנים האחרונות את היעלמותם של הטורפים המרהיבים. בנפאל נספרו בשנה שעברה 14 בלבד, לאחר בשנת 1999 אותרו כ-150 טיגריסים.קרן הטבע העולמית ("WWF") מעריכה כי בעולם כולו נותרו פחות מ-2,000 טיגריסים בנגלים, המצויים בחמש מדינות במזרח אסיה: סין, נפאל, מיאנמר, בהוטן והודו - בה חיים כ-1,400 טיגריסים. 
 

צילום: רויטרס
(צילום: רויטרס)
 
בגני חיות רבים בעולם מרבים את הטיגריס הבנגלי, ועל פי הערכות שונות ישנם כיום יותר טיגריסים בנגלים בשבי מאשר בטבע. 

 

חזור למעלה
שלושה בזים נודדים

שלושה גוזלי בז נודד בקעו לפני מספר שבועות בקן מלאכותי באוניברסיטת קליפורניה, ארה"ב. 

 


(צילום: AP)

 

חוקרי ציפורים מגדלים גוזלים של דורסים המצויים בסכנת הכחדה במטרה להשיבם לטבע, ולעקוב אחרי אזורי המחייה והנדידה שלהם. שלושת הגוזלים זכו לטבעות זיהוי, ולאחר שילמדו לעוף ולצוד בכוחות עצמם הם ישוחררו לטבע. אגב - החוקרים אמנם מגדלים את הגוזלים, אך הם אינם מורגלים לנוכחות אדם.

 

הבזים הנודדים נחשבים למין מוגן בקליפורניה ומצויים בסכנת הכחדה. בשנים האחרונות הצליחו חוקרים בעזרת גרעיני רבייה לגדל ולהשיב בזים נודדים רבים ומיני דורסים אחרים לסביבת המחייה הטבעית שלהם, באזור סנטה קרוז.

 

חזור למעלה
ארבעה למורי צווארון אדום

בגן החיות "ג'קסון" במיסיסיפי, ארה"ב חוגגים המלטה משמחת של ארבעה גורי למור צווארון אדום נדירים.  הרביעיה נולדה באפריל השנה לאחר הריון שנמשך כמאה ימים. רק השבוע, לאחר שבילו יחד עם אמם, מוּן, באזור המחייה הסגור בגן החיות, האם החליטה לחשוף את התוספת החדשה ללהקה בחצר הלמורים.

 


ארבעת הלמורים הצעירים (צילום: jacksonzoo)

 

מורט, לוי, אלי וג'וניור ישארו קרובים לאמם עד שיעלו במשקלם ויתחזקו. המטפלים מעריכים כי בקרוב הם יפסיקו לינוק ויתחילו לאכול מזון מוצק. בטבע מצויים קיפופי הלמור הללו בסכנת הכחדה קריטית, בדומה למיני למורים אחרים באי מדגסקר.

 

תוכנית לרביית מינים הנתונים בסכנת הכחדה בטבע נועדה להגדיל את מספר של הלמורים בשבי ובגן החיות "ג'קסון", מציינים כי לאחר שהגורים יגדלו ויגיעו לבגרות מינית בגיל שנתיים לערך, הם יקחו חלק בתוכניות הרבייה העתידיות של למורי הצווארון האדום.

 

חזור למעלה
שני נמרים ערפיליים
צמד גורי נמר ערפילי נדירים שהגיחו לאוויר העולם  במרכז לשימור ומחקר של גן החיות הלאומי "סמית'סוניאן" בוירג'יניה ארה"ב בחודש מרס השנה חוגגים שבעה שבועות של בריאות שעירה. זו ההמלטה הראשונה לג'ו צ'ו, נקבת נמר ערפילי מצוי (Neofelis nebulosa) בת שנתיים וחצי - מין המצוי בסכנת הכחדה בטבע באזור אסיה.
 
בן זוגה של ג'ו צ'ו, חניבעל, אף הוא בן שנתיים וחצי, נמצא כרגע בנפרד מהאם. השניים נולדו יחד בתאילנד במסגרת תוכנית מחקר ורבייה משותפת לגן החיות בארה"ב ולפארק הזואולוגי בתאילנד. 
 

 

 

במזרח אסיה מצויים הנמרים הללו בסכנת הכחדה ובזכות תוכניות רבייה מקווים להגדיל את מספרם בטבע. מאז שנת 1978 פועלים אנשי מכון המחקר והשימור בארה"ב בכדי ליצור אוכלוסייה בעלת מגוון גנטי גדול ככל האפשר. נראה כי עבודתם מצליחה מאחר שב-30 השנים האחרונות יותר מ-70 נמרים נולדו בגן החיות.

 


באדיבות Smithsonian’s National Zoo

 

השבוע החלו שני הגורים לאכול מזון מוצק בפעם הראשונה בחייהם. הווטרינרים מעניקים להם 8 גרם של עוף מבושל שלוש פעמים ביום, ונראה כי הם גדלים ומתפתחים היטב. הגור הגדול שוקל פחות מקילוגרם וחצי והקטן יותר פחות מקילוגרם.

 

מינם של השניים עדיין אינו ידוע. הם מבלים את יומם בשינה רבה ומשחקים זה עם זה. בגן החיות מציינים כי הגורים לא יוצגו לציבור המבקרים עד שימלאו להם מספר חודשים ומצבם הבריאותי יאפשר זאת. 

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות Smithsonian’s National Zoo
באדיבות Smithsonian’s Nationa
באדיבות Smithsonian’s National Zoo
מומלצים