שתף קטע נבחר
 

המעסיק יהיה חייב לנהל מו"מ עם הוועד שהקמתי?

המהפכה שיעבור שוק העבודה בעקבות החוקים שדרש יו"ר ההסתדרות בעסקת החבילה, תשפיע על כולנו. האם עובדי היי-טק יוכלו להתאגד ביתר קלות? האם מעסיק יוכל לפטר עובד בחופשת מחלה? ואילו עונשים צפויים למעסיק שמלין שכר? שאלות ותשובות

בעוד כמה חודשים עתיד שוק העבודה בישראל לעבור מהפכה של ממש, לאחר אישור שורת חוקים שדרש יו"ר ההסתדרות עופר עיני, כחלק מעסקת החבילה במשק, ושיעניקו תוספת כוח לעובדים בכלל, ולעובדים המאורגנים בפרט. 

 

 

שלוש מהצעות החוק שדרש עיני להכניס לחוק ההסדרים נפסלו על ידי היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, שטען כי הן דורשות דיון רחב יותר שכן הן מהוות שינוי מהותי ביחסי העבודה במשק. בעקבות זאת, הבטיח ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי יביא את ההצעות לחקיקה כהצעת חוק ממשלתית.

 

אחת מהדרישות שמזוז הוציא היא החובה על הנהלות לקיים משא-ומתן עם ועד עובדים על הסכם קיבוצי. הדרישה השנייה היא קביעת סנקציות פליליות למליני שכר והשלישית היא החלת סעד עונשי למנהלים שהפרו צו הרחבה של התמ"ת הנוגע ליחסי עבודה.

 

דרישות אחרות של ההסתדרות כן נכנסו לחוק ההסדרים, כגון החלת חובת רישוי גם על חברות שירותי קבלן (כיום רק חברות כח-אדם מחוייבות ברישיון), הטלת חובת פיצוי כספי של עד 200 אלף שקל על מעביד הפוגע בחופש ההתארגנות, הרחבת סמכות בתי הדין לעבודה לדון בתביעות לשון הרע בסכסוכי עבודה, הארכת תקופת ההתיישנות לפגיעה על-פי חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה לשלוש שנים במקום שנה, הגבלה על פיטורי עובד בעת חופשת מחלה והגדלת ימי החופשה לעובד שילדו חולה המחלה כרונית ל-90 יום במקום 30 כיום.

 

מהי המשמעות המעשית של שינויי חקיקה אלה? לפניכם מדריך מפורט לעובד המבולבל.

 

אני עובד חברת היי-טק ומעוניין להקים ועד עם חבריי. במה החוק החדש יעזור לי?

 

לפי החוק הנוכחי, נדרשות חתימות של לפחות שלישי מהעובדים כדי להקים ועד המייצג את כלל העובדים בחברה או בארגון. אולם על המעסיק אין חובה בחוק לקיים משא ומתן להסכם קיבוצי עם אותו ועד. מרגע שתאושר הצעת החוק החדשה, הנהלת החברה תהיה מחויבת לקיים מו"מ כזה.

 

עם זאת, עדיין לא ברור מה בעצם יקרה, כלומר אם בפועל הנהלות יראו את עצמן מחויבות גם לחתום על הסכם כזה. משפטנים מעריכים כי בתי הדין לעבודה יצטרכו לדון בסוגיה ולפרש את החוק החדש. 

 

המעסיק שלי רמז לי שאם אפעל להקים ועד, איענש. מה אני יכול לעשות?

 

אחד החוקים שעתידים לעבור כחלק מחוק ההסדרים קובע כי מעסיק שפוגע בחופש ההתארגנות של העובדים שלו יצטרך לשלם לעובד פיצויים של עד 200 אלף שקל. לאחר שיעבור החוק, אפשר יהיה לתבוע את המעסיק בבתי הדין לעבודה, הליך שבו יצטרך העובד להוכיח שאכן נפגע חופש ההתארגנות שלו מפעולות של המעסיק. 

 

ילדי החולה במחלה כרונית, ואני נאלץ לוותר על ימי עבודה רבים ולשהות איתו בבית או בבית החולים. האם אקבל עוד ימי חופשה?

 

כן. כיום שכיר שמי מילדיו חולה במחלה כרונית יכול לקבל 30 יום בשנה כדי לטפל בילדו בביתו. הצעת החוק החדשה, שתופיע כחלק מחוק ההסדרים, תאפשר לאותו עובד לשהות עם הילד בבית עד 90 יום, ללא צורך באישור מיוחד מהמעסיק או מרופא. 

 

מה משמעות הרחבת סמכויות בתי הדין לעבודה לדון גם בתביעות לשון הרע?

 

כיום רק בתי משפט רגילים יכולים לדון בתביעות לשון הרע, גם אם הצדדים לארוע הם עובד ומעביד. החוק החדש יגדיר שכאשר קרה הארוע כחלק מסכסוך עבודה בין ועד עובדים למעסיק, יוכלו הצדדים לפנות לבתי הדין לעבודה בתביעות לשון הרע. לא מעט משפטנים מתנגדים למהלך זה, משום שאין הבדל ממשי בכל הנוגע ללשון הרע בין יחסי עובד-מעביד ליחסים בין-אישיים אחרים. 

 

אילו עונשים צפויים למעסיק שמלין שכר או מפר את חוקי העבודה?

 

אחת הדרישות שהציבה ההסתדרות ושזכתה להסכמה רחבה גם ממעסיקים וגם ממשפטנים היא זו הקובעת עונשים פליליים למי שמלין שכר או שמפר את אחד מצווי ההרחבה. שתי הצעות חוק ממשלתיות יקבעו כי מעסיקים המלינים שכר יוכלו לקבל עונש מאסר כבר מהחודש הראשון, וכך גם מעסיקים שלא מילאו את הצווים שחתם עליהם שר התמ"ת, שמעמדם המשפטי דומה, אך לא זהה, לזה של חוק הכנסת. 

 

האם אוכל לתבוע על כך שלא התקבלתי לעבודה לפני שנתיים בשל היותי עולה מאתיופיה? 

 

כן. אחד הסעיפים שהוכנס לחוק ההסדרים קובע כי תקופת ההתיישנות על עבירות על חוק שוויון ההזדמנויות תורחב לשלוש שנים, במקום שנה כיום. כלומר, גם אם לפני שנתיים פוטרת מעבודתך, או לא התקבלת לעבודה של מוצא, מין, דת או כל אפליה פסולה אחרת - אפשר יהיה לתבוע בשח כך את המעסיק. 

 

רופא המשפחה אישר לי חופשת מחלה של 40 יום, אך המעסיק מאיים לפטר אותי. מה ביכולתי לעשות?  

 

כיום אין הרבה מה לעשות בנידון. עם זאת, אחד מסעיפי חוק ההסדרים קובע שכדי לפטר עובד בזמן מחלה, יש לקבל את אישור משרד התמ"ת. כיום חובה זו חלה על עובדת בהיריון.

 

מה משמעות חובת הרישוי על חברות שירותי הקבלן?

 

כיום, רק חברות כוח אדם מחויבות ברישיון, הבודק, בין השאר, אם עברו על חוקי העבודה. עם זאת, רוב העובדים כיום הם בחברות המוגדרות כחברות שירותי קבלן. בעיקר בניקיון ובשמירה. לאחר אישור חוק ההסדרים גם בעלי חברות אלו יהיו מחויבים ברישוי, ולכן גם בפיקוח הדוק יותר של משרד התמ"ת על זכויות העובדים שלהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עופר עיני
צילום: אביהו שפירא
מומלצים