הערכה: דני דנקנר לא יתפטר אלא יודח
המו"מ בין אריסון לבנק ישראל על עתידו של יו"ר הפועלים הגיע למבוי סתום: הנגיד פישר אינו מוכן לפשרה שתשאיר את דנקנר בתפקידו, ואילו אריסון ודנקנר מסרבים להצעה שיתפטר מרצונו. האפשרות היחידה היא הדחה - כנראה כבר בימים הקרובים
יו"ר בנק הפועלים, דני דנקנר, בדרך להליך הדחה. כך עולה מהערכות של גורמים בכירים במשק ששוחחו הערב (ג') עם ynet. זאת, בשל מבוי סתום במשא ומתן שמנהלים דנקנר וצמרת הבנק, יחד עם בעלת השליטה בבנק, שרי אריסון, מנהלים עם המפקח על הבנקים, רוני חזקיהו, ועם צמרת בנק ישראל, על שאלת המשך העסקתו של דנקנר, וכן על שאלת מינויו של מנכ"ל הבנק, ציון קינן. זאת, מסיבות הקשורות לאופן ניהול הבנק, שבבנק ישראל מסרבים לחשוף לציבור.
על ראש היו"ר:
- אריסון הגישה תלונה למבקר המדינה נגד בנק ישראל
גורמים המעורים בנעשה בשיחות אומרים כי אריסון העלתה הצעת פשרה, לפיה בנק ישראל יוותר על הדחתו של דנקנר בתמורה להגמשה בעמדת בנק הפועלים בנוגע למינויו של קינן. אלא שבבנק ישראל מסרבים להצעת הפשרה הזאת ומתעקשים שדנקנר יעזוב את תפקידו. חזקיהו, העלה מצדו פשרה, לפיה דנקנר יתפטר "מרצונו" כדי למנוע את הליך ההדחה, ואולי יישאר בתפקיד דירקטור בבנק. אלא שדנקנר מסרב להיפרד מכסאו, ואריסון מגבה אותו בכך.
האפשרות היחידה העומדת על הפרק, איפה, היא הליך להדחתו של דני דנקנר. ההערכה היא שהליך ההדחה, לפי סעיף 11 לחוק הבנקאות, יתחיל, כנראה, כבר בימים הקרובים. מדובר בהליך ארוך ומורכב, שכולל שימוע לדנקנר ואפשרות לערער, אך כיוון שההחלטה על ההדחה מוטלת, בסופו של דבר, על בנק ישראל - קשה להאמין שדנקנר יוכל להישאר בתפקידו.
אריסון התלוננה למבקר
אריסון נפגשה אתמול ביוזמתה עם מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, בלשכתו שבירושלים והגישה תלונה נגד נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, והמפקח על הבנקים, רוני חזקיהו, בעניין התנהלותם בפרשת בנק הפועלים.
התלונה קשורה לדרישתם של השניים להדיח את דנקנר, ולמנות ועדת איתור למינוי מנכ"ל חדש, במקומו של צבי זיו, למרות שדירקטוריון הבנק בחר בציון קינן כמחליפו. אריסון הגיעה לפגישה יחד עם מנכ"לית אריסון אחזקות, אפרת פלד.
שרי אריסון מסרה בתגובה: "מתנהלים כל הזמן מגעים. אני אתמוך בפשרה - ובלבד שתכבד את כל הצדדים". בבנק ישראל ובבנק הפועלים סירבו להגיב לידיעה.