החיילים מנפאל ניצחו את הממלכה בזכות הכוכבת
אחרי שנים של לחימה בשירות הצבא הבריטי ומאבק עיקש לא פחות ברשויות הממלכה, תינתן ללוחמי הגורקה זכות למגורי קבע בבריטניה - בזכות הקמפיין של ג'ואנה למלי
אחרי שנים - לוחמי הגורקה ניצחו בקרב על זכויותיהם. החיילים הנפאלים
ששירתו בצבא בריטניה במשך כמאתיים שנה רשמו אתמול (יום ה') הישג גדול, כשבתום מאבק ארוך קיבלו את הזכות האוטומטית למגורי קבע בממלכה המאוחדת.
חיילי הגורקה השתתפו אמנם במלחמות באיי פוקלנד, בעיראק ובאפגניסטן, אבל את ניצחונם האחרון הם חייבים דווקא לכוכבת הטלוויזיה ג'ואנה למלי, שניצלה את התשוקה והפופולריות שלה כדי לזכות בתשומת לבם של נבחרי ציבור, הנואשים לצלוח את הבחירות הבאות.
למלי, שקריאותיה להעניק לחיילי הגורקה את הזכויות שביקשו הפכו אותה לפניו של הקמפיין למענם כולו, אמרה אמש כי ההחלטה הפכה את היום "ליום נפלא עבור אחיי ואחיותיי". היא הצטרפה לחיילים לשעבר שהתאספו מול הפרלמנט, וצרחו "אַיוֹ גורקלי!" - סיסמת הקרב המפורסמת של הלוחמים.
השרה הבריטית לביטחון פנים, ג'קי סמית, אמרה אמנם למחוקקים כי היא גאה שהתאפשר לה להעניק לחיילי הגורקה את הזכות למגורי קבע בממלכה, אבל קשה לשכוח כי ממשלתה פעלה בחודשים האחרונים בעיקר בניסיון לשלול את הזכות הזו מרבים מהם.
בשנת 2004 ניתנה לחיילי הגורקה ששירתו יותר מארבע שנים בצבא הבריטי האפשרות לבוא ולהתגורר בבריטניה, אולם זכות זו היתה תקפה רק עבור מי שפרש אחרי 1 ביולי 1997. על כל שאר הרואים בעצמם זכאים היה לפנות באופן פרטני לרשויות, כדי שאלה יבחנו כל מקרה לגופו.
ממשלת בריטניה טענה כי לאלה שפרשו לפני 1997, כשבסיס הגורקה היה בהונג-קונג, היה קשר רופף בלבד לממלכה.
היא הזהירה גם כי הסרת ההגבלות על כל חיילי הגורקה תגרור גל הגירה של כמאה אלף נפאלים אל בריטניה, מהלך שיעלה למשלם המסים 2.2 מיליארד דולר.
אבל במכתב ששלחו השבוע מחוקקים לראש הממשלה, גורדון בראון, כתבו לו כי אין ספק שהמספרים נופחו. ראש המרכז לפוליטיקה בריטית באוניברסיטת נוטינגהאם, סטיבן פילדינג, ידע להסביר אולי טוב מכל מה עומד מאחורי אישור המהלך: "כשהציבור לצדה של למלי, פרשת החזרי ההוצאות של המחוקקים נוגסת בפופולריות הנמוכה מאליה, והבחירות של השנה הבאה כבר נראות באופק - לממשלה לא היתה ברירה אלא לקבל את ההחלטה הזו".
נופי נפאל יומרו באלה של לונדון?
צילום: רויטרס
מומלצים