הישרדות, עזה 2009: החיים במחנה האוהלים
בסוף השבוע פרסמה סוכנות הסיוע לפליטים אונר"א נתונים מדאיגים על המצב בעזה וגם ארגון הבריאות העולמי מדווח על מחסור רציני בתרופות. אנשי "בצלם" תיעדו את החיים במחנה אוהלים, שהוקם אחרי מבצע עופרת יצוקה
תנאי החיים של מאות אלפי פליטים בעזה הולכים ומידרדרים לנוכח הסגר על עזה - כך דיווחה בסוף השבוע סוכנות הסיוע לפליטים הפלסטינים, אונר"א. לנוכח המצב הזה, יזם ארגון "בצלם" פרויקט בשם "חמושים במצלמות", במסגרתו תועדו החיים באחד ממחנות האוהלים בעזה, מספר חודשים לאחר תום מלחמת "עופרת יצוקה".
הארגון חילק למתנדבים בעזה מצלמות וידאו, בדומה לפרויקט אחר המופעל בגדה המערבית, במטרה שיתעדו את החיים ברצועת עזה בחודשים אחרי המלחמה, נוכח העדר הסחורות, האוכל והתרופות, ובתנאי מגורים נאותים. וכך זה נראה:
משלחת סיוע אירופאית אמורה להגיע לרצועת עזה היום (א'), לפי הודעת ממשלת החמאס. המשלחת מורכבת מחברי פרלמנט אירופים, שייכנסו דרך מצרים, שאפשרה למשלחת של 40 כלי רכב להכנס לעזה דרך רצועת רפיח. המשלחת תישא עמה סיוע רפואי, כסאות גלגלים וציוד סיוע לעיוורים.
אונר"א דיווחה כי היא אינה מסוגלת להכניס מגוון שלם של מוצרים לעזה. שלושה שבועות לפני תחילת "עופרת יצוקה" יכלו אנשי הסוכנות לייבא לעזה כ-4,000 פריטי ציוד חיוניים. כעת, נטען, הם מצליחים לייבא 40 פריטים בלבד.
"בגלל זה אנחנו לא יכולים לשקם את המרכז הרפואי שניזוק, או את המחסנים", נטען. "אנחנו לא יכולים לשקם את בתי הספר, כי אנו לא מורשים להכניס לרצועה את חומרי הבניה. אנו מתקשים להדפיס ספרי לימוד לילדים, כי אין מספיק נייר. במרפאות שלנו יש מחסור במידע רפואי על המטופלים".
ארגון הבריאות העולמי קרא ביום שישי לישראל להסיר מיידית את המצור על רצועת עזה, שגורם, לטענתם ל"מחסור רציני בתרופות וציוד רפואי". ארגון הבריאות התכנס לכינוסו השנתי בז'נבה והעביר החלטה כי על ישראל "לאפשר את מעבר וכניסת ציוד רפואי ותרופות לשטח הפלסטיני הכבוש, כדי למנוע הדרדרות במצב הרפואי הרעוע ולמנוע מחסור חמור במזון ודלק ברצועת עזה".