שתף קטע נבחר
 

כך תתמודדו עם לידת תאומים

מה עושים כששניהם רוצים לאכול - ומיד, איך הופכים כל אחד מהשניים ליחיד ומיוחד ומה החשיבות של סדר היום? כמה עצות חשובות לגידול תאומים בחודשים הראשונים

כל לידה היא אתגר הורי וזוגי, קל וחומר לידת תאומים. הרצון להיענות לצורכי שני תינוקות ברגישות ובמסירות הוא תובעני ועלול ליצור מצבי לחץ קשים. מה ניתן לעשות כדי לצלוח ביתר קלות את השנה הראשונה? ד"ר סמדר גרטנר, פסיכולוגית התפתחותית בשירותי בריאות כללית, מייעצת:

 

למדו לתכנן

הורות לתאומים אינה דומה להורות לילד אחד: אי אפשר להיות זמין ורגיש באופן דומה לשני תינוקות. לכן הביאו בחשבון שההורות שלכם צריכה להיות מתוכננת יותר ומעט פחות ספונטנית מאשר אילו היה נולד לכם ילד אחד.

 

שוויון זכויות

לפעמים תחליטו להאכיל תינוק אחד קודם בגלל מזגו, מצב בריאותו וכדומה. עם זאת, חשוב להימנע מיצירת דפוס שבו צרכיו של האחד מסופקים מיידית בשל בכיו הממושך, ואילו צרכיו של האחר נדחים בשל סבלנותו. התנהגות קבועה כזו עשויה ללמד את הילד הסבלני מהו דפוס ההתנהגות המועדף עליכם או הדפוס האפקטיבי ביותר עבורו. לכן, למשל, במצבים שבהם האחד מואכל והשני ממתין לתורו, רצוי לפנות מילולית לתינוק הממתין ולדבר אליו.

 

האכלה משותפת

זמן ההאכלה הכפול מתיש אתכם? קיימת פרוצדורה של הנקה בו-זמנית של שני התינוקות והיא נלמדת על ידי מנחות הנקה מומחיות לתאומים, ויש גם אפשרות להאכלה משותפת מבקבוקים כאשר התינוקות יושבים בסלקלים או שעונים על כרית.

 

זמן איכות פרטי

כדאי למצוא זמנים במשך היום שבהם תעניקו התייחסות אישית לכל אחד משני התינוקות. השמירה על התייחסות נפרדת חשובה להתפתחותם של תהליכים פסיכולוגיים שמלמדים כל אחד מהתאומים כי הוא מובחן ושונה מאחיו.

 

נפרדוּת פסיכולוגית

יש להקפיד על סימנים מבחינים בין התינוקות: בגדים שונים, כלי מיטה שונים בצבעם, צעצועי מיטה נפרדים וכדומה. ההמלצה היא להימנע ככל האפשר מצעצועים משותפים ולאפשר לכל אחד מהשניים דברים ייחודים לו.

 

שגרה לכל אחד

סדר יום ושגרה הם מרכיב חשוב בחיי הורים לתאומים וגם עבור התאומים עצמם. אמנם הפסיכולוגיה כיום מצדדת בכך שבתקופת החיים הראשונה על ההורה להגיב לצורכי התינוק תוך התעלמות מסדר היום, אך כעבור חודשים ספורים כדאי לנסות לעצב את סדר היום ורצוי שיהיה זהה עבור שני התינוקות. לשם כך עליכם להיעזר בטקסים קבועים, כלומר סדר פעולות קבוע שחוזר תמיד לפני או אחרי פעילות מסוימת. טקסים יומיומיים כאלה מאפשרים לתינוק להבין מה הדבר הבא שעומד לקרות, למה הוא יכול לצפות ומה מצופה ממנו. הידיעה הזו משרה רוגע וביטחון. השגרה תעזור גם לכם כהורים לנוח ולהתאושש מהקשיים המלווים את התקופה הראשונה.

 

תמיכה

אפשר גם בקבוצות. מפגשים עם אמהות, אפילו בשעת טיול עם העגלה, הם "דלק נפשי" חיוני בהתמודדות עם קשיי היומיום. מומלץ גם ליצור קשר עם הורים לתאומים, בין השאר בפורומים שמציע האינטרנט. השיתוף בחוויות, העצות, הידיעה שהקשיים דומים אצל כולם – הם בעלי ערך רב.

 

אל תשכחו את הזוגיות

חשוב לצאת לבלות ללא התאומים, כזוג או כל אחד בנפרד, וללא רגשות אשם. גם לכם מגיע זמן איכות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים