שתף קטע נבחר

 

העולם שמח: 89% מאמינים שיהיה טוב

סקר ענק, שבו השתתפו 150 אלף איש מ-140 מדינות, מוכיח שאנשים הם אופטימיים בבסיסם. כמעט 90% חושבים שבעוד חמש שנים חייהם יהיו טובים יותר. הברזילאים והאירים היו הכי אופטימיים, המצרים והבולגרים הכי פסימיים. הישראלים ממשיכים להאמין ש"יהיה טוב", ודורגו במקום ה-25

המשבר הכלכלי בעיצומו, המתיחות סביב הגרעין האיראני והצפון קוריאני גוברת, שפעת החזירים מתפשטת - ורוב האנשים בכל זאת מאמינים שיהיה טוב. סקר עולמי ענק, שערך מכון הסטטיסטיקה גאלופ בשיתוף עם מדענים מאוניברסיטת קנזס, קובע ש-89% מאמינים שבעוד חמש שנים חייהם יהיו טובים יותר משהם היום. 95% סבורים שחייהם יהיו טובים יותר משהיו לפני חמש שנים.

 

נתוני הסקר הוצגו אמש (א') בועידה של החברה האמריקנית לפסיכולוגיה, שנערכה בסן פרנסיסקו. הסקר מתבסס על נתונים שנאספו מיותר מ-150 אלף בוגרים ב-140 מדינות שונות. "הנתונים מראים שאופטימיות היא תופעה כלל עולמית", אמר מת'יו גאלגר, אחד מעורכי המחקר.

 

גאלגר הוסיף וציין, שמחקרי עבר מוכיחים שהנטייה האנושית היא להאמין שיהיה טוב. רוב בני האדם, אם ישאלו, יחזו שחייהם ישתפרו בעתיד. מחקרים מצאו גם, שאנשים צעירים נוטים להעריך שנישואיהם יחזיקו מעמד, גם בחברות שבהן שיעור הגירושים עומד על כ-50%.

 

המחקר ערך גם השוואה בין רמת האופטימיות במדינות שונות, כשכל מדינה מדורגת על סולם ערכים שבין 1 ל-10. המדינות האופטימיות ביותר, לפי מדד זה, היו אירלנד, ברזיל, דנמרק וניו-זילנד. המדינות הפסימיות ביותר - זימבבווה, מצרים, האיטי ובולגריה. ארה"ב דורגה עשירית במדד האופטימיות, וישראל דורגה במקום ה-25 (מתוך 140, להזכירכם) עם דרגת אופטימיות ממוצעת של 7.61 מתוך 10.

 

אם אתם מעוניינים לדעת איך להיות יותר אופטימיים, המחקר לא יכול לעזור לכם בכך. כל שיכלו החוקרים לומר הוא שלא נמצא קשר בין המצב הכלכלי של הנחקרים לבין מידת האופטימיות שהצהירו עליה. כנראה שעושר, לא מעורר תקווה לאושר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים