מושלת קנדה אכלה לב נא של כלב ים
בתחילת החודש אישר הפרלמנט של האיחוד האירופי ברוב גדול הטלת חרם על יבוא פרוות, בשר ושומן שמקורם בציד כלבי ים משום שהמעשה אינו הומאני. ההחלטה הניעה ככל הנראה את מושלת קנדה, מיקל ז'אן לנקוט בפעולת תמיכה יוצאת דופן - אכילת לב נא של כלב ים בפסטיבל מקומי בעיירה קטנה בקנדה
מפגן המחאה הביזארי התרחש בתחילת השבוע בעיירה Rankin Inlet בה לקחו חלק מאות תושבים מקומיים. כשנשאלה על ידי צוותי התקשורת האם זהו מסר המופנה לאיחוד האירופאי שהצביע על הכבדת החרם נגד מוצרי כלבי ים על בסיס של התאכזרות ליונקים הימיים, היא השיבה כי "תקחו מזה מה שתרצו".
"זה כמו סושי"
במוקד הפסטיבל בעיירה שמשך אליו מאות משתתפים, התלוותה המושלת לאישה מבוגרת מקומית, וסייעה לה להפריד את בשר כלב הים מהעור. ז'אן אף לא היססה להשתמש בלהב המסורתי כדי לחתוך את הבשר. בסיום פעולת הביתור, היא פנתה לאישה שלצידה ושאלה: "האם אוכל לנסות לטעום את הלב?".
לאחר שקיבלה חתיכת בשר נא, היא בלעה אותה בשלמותה וציינה כי היא הדבר ערב לחיכה. "זה כמו סושי. זה עשיר בפרוטאין", אמרה המושלת. הצעד שבו נקטה ז'אן היה בעיקר סמלי והיא לא היססה להגן על המשך הציד של כלבי הים הנחשב, לדבריה, כמסורת רבת שנים שאינה נחשבת לא אנושית כלפי החיות.
מדוברות האיחוד האירופאי לא נמסרה תגובה רשמית לתקרית האכילה. "אין תגובה. מדובר בפעולה ביזארית מדי בכדי להכיר בה", כך נמסר מדוברת נציב הסביבה באיחוד האירופאי.
אחד הציידים מניו-פאונלנד, ג'ק טרוקי, שיבח את פעולת המושלת ואמר כי "פעילי הסביבה הולכים להתנפל עליה, אבל אני חושב שהיא חזקה מספיק כדי לעמוד בכך. אני חושב".
פול ווטסון, מייסד ארגון הסביבה "סי שפרד", בעל עביר עשיר במאבקים נגד ציידי לוויתנים, דולפינים וכלבי ים, הביע את הסתייגותו ממעשי המושלת המייצגת את בריטניה. "אני נבוך לחלוטין בכך שאני מקושר למעשיה של המושלת הכללית מהמדינה שלי, לאחר שהיא אכלה לב נא של כלב ים. זהו אקט ברברי", אמר לסוכנויות הידיעות. "אני מתפלא מה המלכה תחשוב על מעשה זה".
(צילום: IFAW/Stewart Cook)
ממשלת קנדה פתחה בתחילת חודש מרס את עונת ציד כלבי הים והודיעה כי מכסת הציד המותרת השנה היא 280 אלף כלבי ים צעירים מסוג "הארפ", מתוך אוכלוסיה המונה, על פי הערכות, כ-5.6 מיליון פרטים. קנדה מתירה מדי שנה לציידים לצוד כלבי ים באזורים מוגדרים ובמכסות קבועות של כמה מאות אלפי פרטים. הממשלה באוטווה טוענת שהמכסות נבדקות מדי שנה על ידי מומחים ושהציד נועד לצמצם את אוכלוסיית כלבי הים המתרבה בקצב מהיר מאוד, ופוגעת באופן אנוש בדגה ובפרנסתם של הדייגים.
עוד אומרים בממשלה שהציד כשלעצמו הוא ענף מרכזי בחייהם של תושבי האזורים המבודדים בצפון המדינה, שזוהי פרנסתם מימים ימימה, ושאיסור על הציד יסב נזק כלכלי לרבבות משפחות המתפרנסות ממכירת הפרוות, השמן השומן והמוצרים הנוספים המופקים מכלבי הים.
מנגד טוענים ארגונים להגנה על בעלי חיים כי הציד בחסות הממשלה אינו הומאני, ומדובר בטבח עקוב מדם של רבבות יונקים, בעיקר פרטים צעירים. כדי שלא לפגוע בפרווה, הורגים הציידים את כלבי הים באמצעות אלות. כדי לצמצם את הפגיעה בפרנסתם של ציידים מסורתיים, החוק החדש מתיר סחר בהיקף קטן בפרוות, שומן ובשר כלבי ים עם מדינות האיחוד, ובתנאי שהציידים הם חברי קהילות מקומיות בקנדה, גרינלנד, אלסקה ורוסיה שם הציד הוא מסורתי.