שתף קטע נבחר

 

כוחות דרום-קוריאה וארה"ב העלו את הכוננות

המתיחות בחצי האי הקוריאני בשיא: כוחות צבא דרום קוריאה וארה"ב הגבירו את הכוננות באזור מחשש לפעולה מצד פיונגיאנג. במקביל, יצא שר ההגנה האמריקני למסע לגיוס תמיכה באסיה לצעדי ענישה נגד המדינה הקומוניסטית

ההידרדרות הביטחונית בחצי האי הקוריאני הגיעה הלילה (יום ה') לשיא חדש, כשהכוחות המשותפים של צבא דרום-קוריאה וצבא ארצות הברית באזור העלו את רמת הכוננות שלהם. ממשרד ההגנה בסיאול נמסר כי במסגרת זו יתוגברו טיסות הביון בשמי צפון-קוריאה וישונעו כוחות. אמש הודיעה פיונגיאנג כי היא אינה מחוייבת עוד להסכם שביתת הנשק שסיים את מלחמת קוריאה ב-1953.

 

דובר הכוח המשותף של צבאות דרום קוריאה וארצות הברית הודיע כי מדובר ברמת הכוננות הגבוהה ביותר שנקבעה מאז שנת 2006, אז ערכה צפון קוריאה ניסוי גרעיני.

גורם בכיר בצבא דרום קוריאה הבהיר כי במסגרת ההיערכות באזור, תגבר הצבא כוחות וציוד בגבולותיו היבשתיים והימיים למקרה של עימות עם השכנה הקומוניסטית.

 

על פי הדיווח, דרום קוריאה הציבה משחתת במפרץ בין המדינות, ומערך טילי קרקע-אוויר ותותחים שהוצבו בבסיסי צבא באזור הסמוך לגבול הקוריאני.

 

עם זאת, הבהיר המקור הצבאי כי לא נרשמו שינויים במערך כוחות הצבא של צפון קוריאה בעקבות אירועי השבוע האחרון, במהלכו ערכה פיונגיאנג ניסוי גרעיני, שיגרה טילים לטווח קצר והודיעה על חידוש פעילות הכור הגרעיני.

 

במקביל, החל שר ההגנה האמריקני, רוברט גייטס, לפעול לגיוס תמיכה נגד פעולותיה הפרובוקטיביות של צפון קוריאה באסיה: גייטס הגיע לביקור בסינגפור, וצפוי לבקר גם בדרום קוריאה, יפן ובפיליפינים. הביקור אמנם תוכנן לפני פרוץ המתיחות באזור, אולם גורמים אמריקנים הבהירו כי התגובה הבינלאומית הראויה נגד פעולותיה של צפון קוריאה יעמדו במרכז פגישותיו של גייטס עם בכירי המדינות האסייתיות.

 

אתמול הבהירה גם רוסיה כי אינה לוקחת סיכון והחלה לנקוט צעדי מנע, בהם צעדים צבאיים, בתגובה לניסוי הגרעיני והפעלת הכור ביונגביון. גורם בשירותי הביטחון של רוסיה הסביר כי הצעדים - שלא כללו הזזת כוחות - נחוצים למקרה שתפרוץ מלחמה גרעינית בחצי-האי הקוריאני.

 

חמש החברות הקבועות במועצת הביטחון הסכימו הלילה עקרונית כי יש להחריף את

הסנקציות המוטלות על צפון-קוריאה עקב הניסוי הגרעיני התת-קרקעי שביצעה השבוע. בשיחות בין נציגי ארה"ב, רוסיה, יפן, סין, בריטניה וצרפת עם נציגי יפן ודרום-קוריאה, נדונה בין היתר האפשרות להרחבת אמברגו הנשק על פיונגיאנג. ביום שני גינתה מועצת הביטחון פה אחד את צפון-קוריאה והודיעה כי הניסוי הגרעיני בוצע בניגוד לחוק הבינלאומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילי דרום קוריאה משקיפים על הגבול עם השכנה מצפון
צילום: AFP
טילים צפון קוריאנים. הדרום מוכן לתגובה
צילום: AFP
גייטס. יגייס תמיכה באסיה
צילום: AFP
מומלצים