בשל המשבר הכלכלי - שיא בהתאבדויות ביפן
המשבר פגע קשות בבורסות טוקיו והביא לגל מפוטרים נרחב - ולגל התאבדויות נרחב אף יותר: כ-100 בני אדם התאבדו מדי יום במהלך חודש אפריל. "עלינו ליצור רשת ביטחון שתאפשר למפוטרים להישאר בחיים", טען ארגון למניעת התאבדויות ביפן
מספר ההתאבדויות ביפן, הנחשב ממילא לאחד הגבוהים בעולם, מגיע לשיאים חדשים בימי המשבר הכלכלי הקשה הפוקד את העולם: הרשויות במדינה דיווחו כי כ-100 בני אדם שמו קץ לחייהם מדי יום במדינה במהלך חודש אפריל.
"זה סוף השנה הפיננסית, לכן אני סבור שהאפקט של המשבר הכלכלי מהווה זרז", העריך יסויוקי שימיזו, ראש ארגון מיוחד שקם במדינה בניסיון להפחית את שיעור ההתאבדויות.
יפן נחשבת לאחת ה"שיאניות" במדד ההתאבדויות העולמי, ומחזיקה ביחס של 24 מקרי התאבדות לכל 100 אלף בני אדם בשנים האחרונות. ממשטרת יפן נמסר נתוני חודש אפריל מצביעים על עלייה של שישה אחוזים לעומת החודש המקביל אשתקד - לשם השוואה, בארצות הברית עומד מניין המתאבדים על 11 ל-100 אלף בני אדם בלבד.
כלכלת יפן התכווצה בארבעה אחוזים במהלך הרבעון האחרון של השנה הפיננסית, דבר שהביא לגל פיטורים גדול. "הבעיה היא שהדבר הפך לשגרה - שאנשים המאבדים את עבודתם שולחים יד בנפשם", אמר שימיזו.
לדבריו, הפתרון נעוץ בתמיכה חברתית למצוקתם של נפגעי המשבר. "עלינו ליצור רשת ביטחון שתאפשר למפוטרים להישאר בחיים", טען - וקרא למשטרת יפן
לשתף פעולה ולמסור מידע רב יותר על המתאבדים כדי לסייע ביצירת פרופיל שיאפשר איתור אנשים העשויים לשים קץ לחייהם והענקת סיוע לנזקקים.
המתאבד הנפוץ ביותר ביפן הוא גבר בגיל העמידה, על אף שבשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית במניין הצעירים המתאבדים. על פי נתונים שפרסמה משטרת יפן, למעלה מ-30 אלף בני אדם שמים קץ לחייהם במדינה מדי שנה.