שתף קטע נבחר

 

התרגיל הבא? סניגוריו של קצב מאיימים להתפטר

פרקליטיו של הנשיא לשעבר טוענים כי לא יוכלו לעמוד בקצב הדיונים שקבע בית המשפט. צוות ההגנה, על דעתו של קצב, מתכוון לפנות לבית המשפט בבקשה להשתחרר מייצוגו

מצוקה אמיתית של הפרקליטים, או ניסיון נוסף להשהות את ההליך המשפטי? עורכי דינו של נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, החליטו לבקש מבית המשפט להשתחרר מייצוג הנאשם. פנייה ברוח זו צפויה להישלח מחר (יום א') לבית המשפט המחוזי בתל אביב.

 

ההחלטה התקבלה פה אחד בין עו"ד ציון אמיר ועו"ד אביגדור פלדמן, החברים בצוות ההגנה. הצעד נעשה לאחר התייעצות עם הנאשם קצב, בטענה שלא ניתן יהיה לנהל את המשפט בקצב דיונים של ארבעה ימים בשבוע.

 

בית המשפט צפוי לדון בבקשת הסניגורים, אך גורמים משפטיים העריכו כי הסיכויים לקבלה אינם גבוהים. אם בכל זאת תאושר הבקשה החריגה - ייתכן שימונה לקצב פרקליט מהסניגוריה הציבורית.

  

קצב מואשם בשני מעשי אונס ומעשה מגונה בכוח ב-א' ממשרד התיירות וכן בהטרדה מינית של ה' מלשכת הנשיא.

 

הסניגורים ביקשו מהשופט להאט את הקצב

סוגיית קצב ניהול המשפט עמדה במרכז הדיון הראשון שהתכנס לפני כשבועיים. השופטים שמעו את קצב כופר בסעיפי האישום החמורים - ואת סניגוריו שביקשו הליך נדיר של שימוע. ראש ההרכב, ג'ורג' קרא, הודיע כי המשפט יתנהל מ-1 בספטמבר בקצב של ארבעה ימים בשבוע - ראשון, שני, שלישי וחמישי. פרקליטו של קצב, עורך הדין ציון אמיר, אמר שלא יעמדו בזה, והשופט הבהיר מי הבוס: "איני מתכוון למרוח את המשפט הזה".

 

"אדוני אמר שהמשפט יישמע החל בספטמבר, ארבעה ימים בשבוע שזה אומר כל השבוע ואי אפשר לנהל שום דבר אחר", מחה עו"ד אמיר. "זה אומר שאי אפשר להתכונן מיום ליום למשפט בצורה עניינית. יש התחייבויות של תיקי עצורים. מיטת הסדום הזו מאוד בעייתית. אני מציע לאדוני, לקבוע מועדים כך שבשבוע אחד יתקיים דיון במשך יומיים, בשבוע אחד שלושה ימים לסירוגין. אני מבקש להתחשב".

 

השופט ג'ורג' קרא: "אתה מציע שלושה ימים בשבוע? אני לא מתכוון למרוח את המשפט הזה, אמרתי שנתחשב בבקשות ספוראדיות ונשקול אותן בחיוב".

 

אין זו הפעם הראשונה שצוות ההגנה של הנשיא לשעבר מבקש לעכב את

ההליך המשפטי בתואנות פרוצדורליות וענייניות יותר או פחות. יום לפני שהחל המשפט דחתה נשיאת בית משפט העליון, השופטת דורית ביניש, את בקשתו של הנשיא להעביר את משפטו לבית המשפט בבאר שבע או בירושלים.  

 

בהחלטתה התייחסה נשיאת בית המשפט העליון לטענתו של קצב כי בגלל שהוא גר בקריית-מלאכי נוח לו שהמשפט יותר שהמשפט יתקיים בבאר-שבע. "המרחק בין קריית-מלאכי לבין תל-אביב קצר יותר מן המרחק בין קריית-מלאכי לבין באר-שבע. ומכל מקום, עיון בכתב האישום עצמו מעלה כי נוחותם של עדים רבים נוספים היא לקיים את הדיון באזור תל-אביב או המרכז דווקא", כתבה השופטת ביניש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עורכי הדין אמיר ופלדמן. פנייה לשופט
צילום: דודי ועקנין
מומלצים