דיווחים: בנו הצעיר של קים ג'ונג איל סומן כיורשו
עיתונים בדרום קוריאה דיווחו כי קים ג'ונג-און, בנו בן ה-26 של שליט צפון קוריאה, הוכרז כמנהיגה העתידי של המדינה הקומוניסטית המבודדת. פרשנים מעריכים כי צחצוח החרבות של פיונגיאנג הוא חלק ממאמץ לגייס את תמיכת הציבור במנהיג החדש
בנו הצעיר ביותר של שליט צפון קוריאה קים ג'ונג איל הוכרז כמנהיגה הבא של המדינה הקומוניסטית המבודדת, בהודעה שהועברה למפלגת השלטון ובכירים נוספים. כך דיווחו היום (ג') עיתונים בצפון מזרח אסיה.
היורש העתידי, קים ג'ונג און, הוא צעיר בן 26, שלמד בבית ספר בשווייץ, דובר אנגלית, גרמנית וצרפתית, וחובב סקי. העיתון הדרום קוריאני "הנקוק אילבו" דיווח, בהסתמך על גורמי מודיעין בסיאול, כי ההודעה על מינויו לתפקיד יורשו של קים נשלחה לבכירים לאחר הניסוי הגרעיני שביצעה צפון קוריאה ב-25 במאי.
עיתון אחר בדרום קוריאה, "דונג-א אילבו" דיווח כי צפון קוריאה מלמדת את עמה שיר חדש המהלל את "המפקד החדש קים". הדיווח בעיתון נסמך על גורמים עלומי שם, ובשירות המודיעין הלאומי של דרום קוריאה לא אישרו את הדיווח.
הדיווחים על הכתרת המנהיג החדש - השלישי במספר של המדינה - נמסרו בתקופה שבה נסקה המתיחות בחצי האי הקוריאני לשיא חדש, בעקבות שיגור הטיל ארוך הטווח של פיונגיאנג ב-5 באפריל והניסוי הגרעיני שביצעה בשבוע שעבר. למתיחות מוסיפים הדיווחים על כך שהמדינה הקומוניסטית המבודדת נערכת לשיגורי טילים נוספים: טיל בין-יבשתי המסוגל לפגוע באלסקה וגואם וטיל לטווח בינוני המסוגל לפגוע בדרום קוריאה וביפן.
בעקבות ההתפתחויות האחרונות בוחנות מדינות האזור דרכים לרסן את פיונגיאנג ולהטיל עליה עיצומים בשל הפרת החלטת מועצת הביטחון, האוסרת עליה לנסות טילים ארוכי טווח או לבצע ניסויים גרעיניים.
ניסיון לגייס תמיכה בשליט החדש
פרשנים ציינו כי צחצוח החרבות של צפון קוריאה הוא חלק ממאמץ לאומי לגייס תמיכה ציבורית בשליט הצעיר החדש שיחליף את קים בן ה-67, שעל פי דיווחים לקה בשבץ בקיץ שעבר. לקים יש שלושה בנים, אך עד כה לא הכריז רשמית על יורש.
צ'אונג סאונג-צ'נג ממכון מחקר דרום קוריאני אמר כי ההתפתחויות האחרונות הן חלק ממאמץ פוליטי להציג את הישגיה של הצפון בפני עמה - כדי לחזק את הגאווה הלאומית. הוא ציין כי בשנות השבעים של המאה הקודמת, אירגן השליט הקודם קים איל סונג שבנו ייקבל את הקרדיט על "קרב בן 70 ימים" לפני שמונה רשמית כיורשו של אביו ב-1974. קים נכנס רשמית לתפקיד לאחר מותו של אביו ב-1994.
הוא הוסיף כי בעיות הבריאות שמהן סובל קים האיצו בו לקבל את ההחלטה על מינוי יורש. גם מדינות האזור והמעצמות חוששות שאם ימות קים במפתיע מבלי שמונה יורש למדינה יוביל לואקום פוליטי שעשוי להמיט כאוס על המדינה הענייה.
פרשנים רבים מאמינים כי לבן הצעיר ישנם סיכויים טובים ביותר לרשת את המנהיג האוטוריטטיבי. הבן הבכור, ג'ונג נאם, נחשב עד לאחרונה כמועמד המוביל, אך הוא נתפס ב-2001 כשהוא מנסה להיכנס ליפן עם דרכון מזויף. קים רואה בבנו האמצעי, ג'ונג צ'ול, כ"נשי" מדי. על ג'ונג-און אין מידע רבה במערב, אך שף שעבד בשירות המשפחה סיפר כי הוא נראה ומתנהג כמו אביו, ונחשב לבן האהוב עליו.