נשיא צרפת ייפגש מחר עם שר החוץ של איראן
מארמון האליזה נמסר כי ניקולא סרקוזי יוועד מחר בלשכתו עם שר החוץ האיראני מנושהר מותקי. בפגישה ידונו השניים באפשרות לחדש את השיחות בין איראן למערב על תוכניתה הגרעינית
נשיא צרפת ניקולא סרקוזי ייפגש מחר (ד') עם שר החוץ של איראן מנושהר מותקי בפריז, כדי לדון עימו בתוכניתה הגרעינית השנויה במחלוקת של ארצו. כך נמסר היום מארמון האליזה.
"הפגישה תהיה הזדמנות לדון בשיחות שמבקשות שש המדינות - חמש החברות הקבועות במועצת הביטחון וגרמניה - להתחיל מחדש עם איראן, בסוגיית הפצת הנשק הגרעיני", נמסר בהודעת ארמון האליזה. חמש החברות הקבועות הן ארצות הברית, צרפת, בריטניה, סין ורוסיה.
מפגשים דו-צדדיים בדרג כה בכיר בין איראן לבין אחת המדינות המעורבת במגעים על הגרעין הם נדירים מאוד. מהארמון נמסר כי הפגישה תערך בשעה 17:30. ממשרד החוץ בטהרן לא נמסרה תגובה להודעה הצרפתית. בחודש שעבר, אמור היה שר החוץ הצרפתי ברנאר קושנר לבקר באיראן - אך הביקור בוטל.
המערב חושד שטהרן חותרת לייצור פצצה גרעינית - טענה שאותה מכחישים באיראן מכל וכל. הרפובליקה האיסלאמית טוענת כי היא מעוניינת בטכנולוגיה גרעינית למטרות אזרחיות ולשם הפקת אנרגיה בלבד, וגורסת כי זכותה לטכנולוגיה גרעינית היא זכות טבעית שאינה ניתנת לערעור. בשל סירובה להפסיק את העשרת האורניום, כפי שדרשה הקהילה הבינלאומית, הטילה עליה מועצת הביטחון של האו"ם כמה סבבי סנקציות - אך איראן ממשיכה להעשיר ביתר שאת.
אתמול הזהיר ראש חטיבת המחקר באגף המודיעין בצה"ל, תא"ל יוסי ביידץ, כי עד הקיץ עלולה איראן להצטייד בדי חומר בקיע כדי לייצר פצצת גרעין ראשונה. בישיבת ועדת החוץ והביטחון בכנסת, אמר ביידץ: "איראן מטרידה מאוד בגלל קצב התקדמותה. יש בידיה טילים המגיעים לישראל. השעון האיראני מקדים את שעון ההידברות הבינלאומי". הוא אף ציין כי אין הבדל בין שני המועמדים המובילים המתמודדים בבחירות לנשיאות שייערכו שם בשבוע הבא.
אבן נגף נוספת: הבסיס באבו-דאבי
נושא נוסף שנמצא על סדר היום ביחסי שתי המדינות הוא הבסיס הצבאי של צרפת, שנחנך בשבוע שעבר באיחוד האמירויות שבמפרץ הפרסי - אזור שאותו רואה איראן כחלק ממרחב ההשפעה הטבעי שלה. הבסיס, המכונה "מחנה השלום", הוא
המחנה הצבאי הצרפתי הגדול הראשון שהוקם מאז שנות השישים של המאה הקודמת, והראשון שהוקם מחוץ לאפריקה.
מדובר בבסיס אסטרטגי שנועד לשדר מסר לאיראן כי צרפת תעמוד לצד איחוד האמירויות אם יפרוץ משבר אזורי. איראן מאוד מודאגת מנוכחות צבאית זרה נוספת בקרבתה. מלבד הבסיס הצרפתי היא מוקפת מצדה אחד בעיראק בכוחות הקואליציה בראשות ארצות הברית ומן הצד השני באפגניסטן בכוחות נאט"ו.