סלמון בתנור עם בצל ירוק, טריאקי ולימון
הנה מה שאתם רוצים להכין מחר בצהריים, או לארוחת הערב הקלילה הבאה שאתם מארגנים: נתחי סלמון בטריאקי ובצל ירוק ולימון (האומגה שלוש כבר בפנים)
סלמון בבצל ירוק וטריאקי
6 מנות
המרכיבים
לסלמון6 נתחי פילה סלמון, במשקל 150 גרם כ"א
2 פרוסות לימון דקות, ללא הקליפה הצהובה
מלח, פלפל שחור
2-3 כפות שמן זית
בצל ירוק, קצוץ דק
לרוטב
30 גרם חמאה, מומסת
3/4 בקבוק רוטב טריאקי מוכן
2-3 כפות דבש
1 כפית קורנפלור
המרכיבים
1. הסלמון: מסדרים את פילה הסלמון בתבנית.. מניחים על כל פרוסה- 2 פרוסות לימון דקות, מלח, פלפל, שמן זית ובצל ירוק.. מכסים ומאחסנים שעתיים במקרר.
2. הרוטב: מתחילים להמיס את החמאה בסיר, ומוסיפים את רוטב הטריאקי. מערבבים ומביאים לסף רתיחה, מוסיפים את הדבש, ומבשלים תוך ערבוב מעל להבה בינונית כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך. מכבים את הלהבה, מוסיפים תוך ערבוב תכוף את כפית הקורנפלור, מבשלים מעל להבה בינונית ומבשלים כדקה, עד שהרוטב סמיך מאוד.
3. יוצקים 3 כפות רוטב מהרוטב על כל נתח סלמון, מכסים ומחזירים למקרר לשעתיים לפחות (עד 4 שעות).
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 15-20 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10-15 דקות נוספות. מגישים חם.