שתף קטע נבחר

 

אנשי עסקים בעזה לאו"ם: פיצוי על "עופרת יצוקה"

בפגישה עם ראש ועדת החקירה של האו"ם, השופט ריצ'רד גולדסטון, אמרו אנשי העסקים כי הם דורשים פיצוי של עשרות מיליוני דולרים. הם גם קראו להעמיד את ישראל לדין

אנשי עסקים ברצועה דרשו היום (ד') מראש ועדת החקירה של האו"ם, השופט ריצ'רד גולדסטון, לפעול כדי שישראל תפצה על הנזקים שגרמה לכלכלה ברצועה. לטענתם, מדובר בעשרות מיליוני דולרים.

 

גולדסטון נפגש עם קבוצת אנשי עסקים ותעשיינים ברצועה, במקביל לסיור שערך בבתי פלסטינים שניזוקו ונהרסו במהלך מבצע "עופרת יצוקה", ואצל משפחות שבניהם נהרגו.


חברי הוועדה מסיירים ברצועת עזה (צילום: רויטרס)

 

אנשי העסקים הגישו לראש ועדת החקירה מסמכים ודו"חות על הנזקים שנגרמו וקראו לו לפעול כדי להעמיד את ישראל לדין.

 

גולדסטון סייר היום במספר מוקדים ברצועה, ובחן מקרוב את הנזקים שנגרמו. אנשיו ציינו כי הוא הביע זעזוע עמוק ממראה עיניו.

 

בישראל הוחלט שלא לשתף פעולה עם הוועדה. שר הביטחון, אהוד ברק, נועד בניו-יורק עם מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, ואמר לו: "אנחנו רואים בחומרה את המנדט שקיבלה הוועדה הזו לעסוק בפשעי מלחמה. לא נשתף פעולה עמה למרות שגולדסטון מוערך בכל העולם וגם אצלנו. זוהי לא ועדה שתגיע למסקנה בלתי משוחדת".

 

צוות החקירה של מועצת זכויות האדם של האו"ם החל ביום שני בעבודתו

 ברצועת עזה, במטרה לבחון האם ביצעה ישראל פשעי מלחמה במהלך מבצע "עופרת יצוקה" לפני שלושה חודשים. "באנו לראות, ללמוד ולדבר עם אנשים בכל תחומי החיים - אנשים רגילים, אנשי ממשל ואנשי ארגונים", אמר גולדסטון לכתבים. דובר שר החוץ, יגאל פלמור, מסר לסוכנויות הידיעות שהממשלה מאמינה שהוועדה תודרכה "להפוך את ישראל לאשמה עוד לפני תחילת החקירה". חברי הוועדה צפויים לשהות ברצועה שבוע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גולדסטון. פגישה עם אנשי עסקים
צילום: AFP
"גולדסטון הביע זעזוע מהמראות"
צילום: AFP
מומלצים