בג"ץ יכריע: מה חשוב בפוקר - מזל או יכולת?
המשטרה אסרה לקיים טורניר שנתי ב"טקסס הולדם", משום שבית משפט קבע שזהו משחק אסור, "שתלוי יותר בגורל מאשר בהבנה או יכולת". התאחדות הפוקר עותרת לבג"ץ, וגייסה לעזרתה פרופסור לסטטיסטיקה שיוכיח את ההיפך
המוני ישראלים כבר התמכרו, ועכשיו בית המשפט יכריע - האם הם עוברים על החוק? התאחדות הפוקר בישראל הגישה היום (ב') עתירה לבג"ץ נגד משטרת ישראל. בעתירה מבקשת ההתאחדות מבית המשפט להוציא צו הצהרתי, לפיו היא רשאית לקיים טורניר שנתי במשחק, בווריאציית "טקסס הולדם" שהפכה בשנים האחרונות לסגנון הפופולרי ביותר שלו, בעולם וגם בישראל.
בית משפט קבע זה מכבר שהפוקר הוא "משחק אסור" - כמו כל סוג של משחקי מזל או הימורים על כסף, שהקריטריון החוקי להגדרתם הוא "משחק שתלוי יותר בגורל מאשר בהבנה או ביכולת". במרס האחרון עתרה התאחדות הפוקר לבג"ץ בדרישה להכריז על הפוקר כמשחק חוקי, אך העתירה נדחתה על הסף וכלל לא נדונה, משום שהיתה "עיונית" ולא ספציפית דיה.
כעת עומד העניין למבחן בג"ץ פעם נוספת, והפעם, באדיבות המשטרה, כבר יש דרישה ספציפית - המשטרה איננה מאשרת לקיים את הטורניר, המיועד להתקיים בסוף החודש, משום שהפוקר מוגדר מוגדר "משחק אסור". יש לציין כי האיסור ינו מוחלט, והמשטרה הודיעה כי תהיה מוכנה לאפשר את קיומו של הטורניר, אך אם יתקיימו שלושה תנאים: שמשחקי הטורניר יהיו מכוונים לחוג אנשים מסוים ולא לציבור הרחב, שהמשחק לא יחרוג מגבולות השעשוע והבידור, ושהמשחקים בטורניר לא ייערכו במקום שבו נערכים משחקים אסורים.
אולם התאחדות הפוקר אינה מוכנה להצבת תנאים מכל סוג, ודורשת להכשיר את המשחק לחלוטין. לדברי העותרים, מדובר בטורניר ספורטיבי וחברתי הנערך לשם שעשוע - "תחרות נושאת פרסים שהמנצח בה הוא בעל יכולת והבנה". עוד טוענת ההתאחדות כי למרות שמדובר במשחק כשר,
שאינו חייב לעמוד בתנאי המשטרה, בכל זאת הם עומדים בתנאים אלו. בין היתר, מסבירים בהתאחדות, המשתתפים בטורניר משחקים על פי תקנון מוגדר של כללים מחמירים.
ההתאחדות אף מוסיפה לעתירה חוות דעת של פרופ' אהוד לרר, ראש החוג לסטטיסטיקה באוניברסיטת תל אביב, המציג טיעונים לפיהם כדי לנצח בפוקר נדרשות יותר הבנה ויכולת מאשר גורל.
לבסוף, טוענת ההתאחדות כי עמדת המשטרה פוגעת בחופש העיסוק, ומבקשת מבית המשפט לפסוק כי היא רשאית לקיים את הטורניר.