פרקליטי קצב ערערו לעליון: איננו יכולים לייצגו
עורכי הדין טענו כי בית המשפט המחוזי, שקבע כי עליהם להשאר בתפקידם, לא התחשב בטענתם כי לוחות הזמנים שנקבעו פוגעים לא רק בייצוג קצב, אלא גם בתיקיהם האחרים
פרקליטי הנשיא לשעבר משה קצב, עורכי הדין ציון אמיר, אביגדור פלדמן ואברהם לביא, לא מתכוונים לוותר בקלות. היום (ג') ערערו לבית המשפט העליון נגד החלטת בית המשפט המחוזי לדחות את בקשתם להשתחרר מייצוג קצב בתיק.
הפרקליטים כתבו בערעורם כי בהחלטת בית המשפט המחוזי מוצגים מהלכיהם כמי ש"דה פקטו מייצגים את קצב". לטענתם, מיד עם שמיעת החלטת בית המשפט המחוזי על מועדי הדיונים, הם הודיעו כי "מיטת הסדום שהוצעה עבורם היא בלתי אפשרית ואין בכוונתם להשתרע במיטה זו, למשוך את השמיכה מעל לראשם ולשקוע בשינה נעימה שיש בה התפרקות מכל חובותיהם המקצועיים לנאשם ולנאשמים אחרים שהם מייצגים".
הפרקליטים הדגישו כי התנגדותם למועדי הדיונים שקבע בית המשפט לא הושמעה סתם כדי "למרוח" את המשפט, כפי שכתב בית המשפט המחוזי, אלא כיוון שהם מייצגים גם נאשמים אחרים ויש כבר מועדי דיונים שנקבעו לייצוג נאשמים אלה. לדבריהם, הם תכננו לבקש כי המשפט ייפתח מייד לאחר פגרת הסוכות, ב-11 באוקטובר, כאשר בתקופת החגים תכננו להשלים את ההכנה לשמיעת הראיות בתיק.
עוד טוענים הפרקליטים כי ניהול המשפט כמעט מדי יום ותחילתו מייד לאחר הפגרה פוגע אנושות בהגנת קצב וכנגזרת מכך בנאשמים רבים אחרים. לטענתם, התיימרות בית המשפט המחוזי לנפנף מעל ראשיהם את דרישת החוק המצווה לשמוע דיונים מיום ליום היא "בבחינת לעג לרש ומשמעותה הכבדה נוספת על תיקים אחרים שהחתומים למטה נטלו על עצמם, שבהם הנאשמים מאחורי סורג ובריח".
עוד נטען בערעור כי החלטת בית המשפט היא בבחינת גזרה שהם אינם יכולים לעמוד בה, הפוגעת בהם הן מבחינת היכולת לתת לקצב הגנה טובה ומקצועית והן מבחינת מחויבות לנאשמים אחרים.
"כשם שהסנגורים חייבים בכבוד בית המשפט, גם בית המשפט מחויב בכבודם של הסנגורים שבלעדיהם המשפט אינו משפט... עמדת בית המשפט המחוזי האומרת כי בקשות הסנגורים הן אך בבחינת 'מריחת' המשפט אינה ראויה ואינה תואמת את מקצועיותם ומחויבותם של הסנגורים להליך המשפטי ועקרונותיו, שאינה פחותה מזו של כבוד השופטים היושבים בדין".
עוד טוענים הפרקליטים כי הם לא מבקשים דחייה בלתי סבירה אלא דחייה קצרה והתאמת לוח מועדים ליכולות שלהם, ולאחר שראו שבית המשפט לא נענה לבקשות אלו אין להם ברירה אלא "לנקוט בצעד של ייאוש של נטישת המערכה שהם כל כך חפצים לנהל".
הפרקליטים ביקשו לקבוע דיון דחוף בערעור, וביקשו מבית המשפט העליון שיורה כי עד למתן פסק דין בשאלת ייצוג קצב, לא יינקטו הפרקליטים כל הליך בשמו של קצב כולל תשובה לכתב האישום.