נחתם ההסכם בין רוכשי עוף העמק והעובדים
הצדדים הגיעו להסכם במסגרתו יישמר גובה השכר של העובדים, והם יקבלו תנאי פנסיה משופרים. בנוסף, הוחלט כי הרוכשים החדשים יוכלו לפטר עד 12 עובדים בלבד
אתמול בערב (ד') נחתם הסכם עקרונות בין רוכשי עוף העמק - רמי לוי ועמיר שיווק - לבין עובדי המפעל, וזאת בתיווך ההסתדרות. ההסכם מהווה את הסרה של המכשול העיקרי בדרך להצלת המשחטה ולמכירתה ללוי, בעליה של רשת השיווק השקמה.
- רמי לוי ועמיר דגן זכו בהתמחרות על "עוף העמק"
פסח ב"עוף העמק": ה"ביחד" נותן כוח להמשיך
מפעל עוף העמק יפסיק לפעול
הצדדים הגיעו להסכם במסגרתו הוחלט לשמור על גובה השכר של עובדי המפעל ולהעניק להם תנאי פנסיה משופרים ביחס לעבר. עוד הוחלט כי מתוך 72 העובדים הקבועים שעבדו במפעל ייקלטו מחדש כ-60 עובדים, כלומר הרוכשים החדשים יוכלו לפטר עד 12 עובדים בלבד. בכוונת הרוכשים לחזור ולהעסיק גם את 300 העובדים הזמניים שעבדו במפעל.
זכויות הוותק של העובדים יישמרו לצורך תשלום דמי חופשה והבראה, והם יקבלו פנסיה מקיפה: גם עובד שיתפטר יקבל פיצויים. בנוסף, מההסתדרות נמסר כי אם המפעל יהיה רווחי, העובדים יקבלו בונוס. עוד נקבע בהסכם העקרונות כי הסכם העקרונות קובע כי שני הצדדים יקיימו מו"מ מומרץ במשך 30 יום עד לחתימת הסכם מפורט.
מההסתדרות נמסר עוד כי ועד העובדים וההסתדרות תומכים באישור עסקת המכירה של המפעל לקבוצת רמי לוי ועמיר שיווק מחר.
רמי לוי: הדבר החשוב - להציל מקומות עבודה
לוי אמר ל-ynet: "נוצר מצב אבסורדי שבו העובדים היו היחידים שהתנגדו לכך שארכוש את המפעל. אני מבין לליבם ומברך על ההסכם. אמרתי הערב ליו"ר הוועד, מה שהיה חשוב לי יותר מכל זה להציל את 300 מקומות העבודה שלכם ולא פרטים כאלה או אחרים". עוד אמר לוי כי "אם העובדים יהיו נאמנים למקום העבודה, יהיה להם מקום עבודה לטווח ארוך. עבורינו רכישת המפעל איננה רווחית, ועשינו את העסקה בעיקר לשם העסקת העובדים".
יו"ר הסתדרות מרחב עמקים צפוני, ליאון פרץ אמר בתגובה: "אני מברך על הסכם העקרונות למען ביטחונם התעסוקתי של עובדי עוף העמק והצלחת המפעל". ואילו יו"ר ועד העובדים, מוטי סער, מסר כי "במלחמה על הבית שמרנו על פרנסתם של העובדים. המאבק שלנו אינו מובן מאליו. מדובר בהישג להסתדרות ולעובדים, שכן בתחילת המאבק אף אחד לא האמין שלמפעל בכלל יהיה קונה, קל וחומר שיהיה הסכם קיבוצי".
לפני כשבועיים דווח כי רשם האגודות דחה את ההחלטה בדבר אישור רכישת עוף העמק, עד לקבלת הסבר בנוגע לתנאי ההעסקה של העובדים. הרוכש רמי לוי התנגד בתחילה להסכם קיבוצי, ואף אמר אז: "לעובדים בעוף העמק היה הסכם קיבוצי - זה עזר להם? מה שחשוב זה שיקבלו משכורות".
רשת שיווק השקמה של רמי לוי וחברת עמיר דגן זכו יחד בהתמחרות על רכישת מפעל עוף העמק בתחילת חודש מאי השנה. שתי החברות יחזיקו כל אחת ב-50% מהבעלות על עוף העמק וישלמו יחד למפרק, עו"ד נמרוד טפר, כ-13 מיליון שקל עבור הרכישה.