שתף קטע נבחר
 

בהילוך ראשון: ריצ'רד הגירית נפגע מרכב

לפני כשלושה שבועות נפגע ריצ'רד, גירית מצויה מרכב באזור חיפה והובא לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן.. הוא סובל מפגיעת ראש קשה, שבר בלסת ופציעות בגוף, אך המטפלים מאמינים כי הוא יוכל לשוב לטבע ולצוד את מזונו בכוחות עצמו

לפני כשלושה שבועות נפגע ריצ'רד, גירית מצויה מרכב באזור חיפה והובא לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן. "ריצ'רד נמצא בשלוש לפנות בוקר על ידי המשטרה ובגן החיות הלימודי בחיפה העניקו לו טיפול ראשוני והביאו אותו לאשפוז בבית החולים", מספרת ל-ynet ד"ר אריאלה רוזנצוויג, וטרינרית בבית החולים.

 

בתחילה מצבו של היונק הפצוע היה בכי רע. "גילינו פגיעה קשה בראש, פגיעה באחת מעצמות הלסת והוא הגיע למעשה במצב של חצי תרדמת", היא מגלה. "אחרי טיפול אינטנסיבי שנועד להוריד את הבצקת שנוצרה לו במוח כתוצאה מהמכה, הוא קיבל משככי כאבים ואנטיביוטיקה רבה".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שלושת הימים הראשונים בהם אושפז ריצ'רד בבית החולים היו קריטים ביותר, מאחר שלא היה ידוע מהי חומרת הנזק הנוירולוגי שנגרם לגירית. "בשבוע הראשון האכלנו אותו באופן ידני בעזרת מזרק לפה ולאט לאט הוא החל להגיב ולהתאושש", מציינת רוזנצוויג. "גם הזמן וגם הטיפול עושים את שלהם. מחיה חלשה שבקושי זזה בשטח הכלוב, היום הוא ערני יותר, מגיב לרעשים, לגירויים ואפילו אוכל מעט בכוחות עצמו".

 

הגיריות המצויות בישראל (meles Meles) נמצאות בסכנת פגיעות בטבע, בעיקר כתוצאה מאובדן שטחי מחייה, פגיעות מכלי רכב ואפילו תקיפות של כלבים. הטורפים המסורבלים הללו ניחנו בטופרים חזקים וחדים ברגליהם. המאפשרים להם לחפור מחילות ומאורות.

 

בשורות טובות

צוות בית החולים מקווה כי השבר בלסת יתאחה, כך שיאפשר לו לאכול את מזונו ללא בעיה, תנאי הכרחי להשבתו לטבע. רוזנצוויג נכנסת בצעדים חרישיים אל הכלוב, ריצ'רד הגירית מתכדר בפינה והיא נעזרת בפנס קטן כדי לבדוק את תגובת האישונים לאור. "בשורות טובות", היא מחייכת ולוחשת. "מצבו הפיזי והמנטלי משתפר. גם החתך מעל הגבה השמאלית שלו מחלים במהירות".

 


ד"ר אריאלה רוזצנוויג בודקת את ריצ'רד (צילום: רועי גזית)

 

במהלך הבדיקה, רוזנצוויג משתדלת שלא לשהות זמן רב בכלוב של ריצ'רד. "מפגש עם הטופרים והשיניים החדות שלו הוא לא דבר מומלץ וחשוב לשלא להציק לו יותר מדי.

בכל זאת, מדובר בחיית בר שאינה רגילה לבני אדם", מסבירה רוזנצוויג. "גיריות בשבי הן פעמים רבות מפוחדות יותר ופחות תוקפניות מאשר בטבע, אך צריך לדעת את הגבול ולהיזהר".

 

בתור יונקים טורפים הנחשבים לאוכלי כל, הגיריות צדות את מזונן בחפירה בקרקע ועל הכוונת נמצאים חרקים שונים, מכרסמים, זוחלים ואפילו פגרים.

 

לגיוון התפריט הקולינרי, הן גם תרות אחר פירות, פקעות וירקות שונים. למרות שהגירית נפוצה ברחבי הארץ, קשה להבחין בה בטבע מאחר שהיא פעילה בעיקר בשעות הלילה.

 

לדברי רוזנצוויג , במהלך תקופת קיומו של בית החולים הגיעו גיריות בודדות לטיפול "אנו מקווים שבשבועות הקרובים, אם מצבו ימשיך להשתפר, ריצ'רד יוכל לשוב בחזרה לטבע".

 


 

 

מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם הגורמים הבאים: מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* >> שמוליק לנדאו: 057-8842263 (מירס: 96*77*2000) >> עינת מטלון במרפאת בית החולים בספארי בר"ג: 057-8663920, 03-6305322

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתאושש בקצב משביע רצון. ריצ'רד הגירית
צילום: רועי גזית
בקרוב ישוב לטבע
צילום: רועי גזית
מומלצים