טענות: חוקרי "תיק צ'יקו" ניהלו עוד חקירה לקויה
פרקליטיו של נגד שהואשם באונס צעירה טענו כי גם בפרשה זו נקטו חוקרי מצ"ח בהסתרת מידע וראיות, שחשיפתן הביאה לבסוף לשחרורו. עורכי הדין הפנו טענותיהם לפרקליט הצבאי ולמפקד המשטרה הצבאית - אולם זכו להתעלמות
חשד לליקויים חמורים בעבודת המשטרה הצבאית - לא רק בפרשת תא"ל משה (צ'יקו) תמיר: ל-ynet נודע כי שאלות דומות לאלה שהעלה בית הדין הצבאי בפרשת תמיר על התנהלות מצ"ח עלו גם בתיק חקירה אחר, שבמרכזו אישום אונס נגד איש קבע בכיר. מדובר באותו צוות חקירה, באותה יחידה של מצ"ח בפיקוד הדרום. הסנגורים שחשפו את ההתנהלות הבעייתית של חוקרי מצ"ח עתרו לבג"ץ בעניין, הנאשם שוחרר בינתיים - אולם בצה"ל נמנעו מלבחון את הסוגיה.
חקירות מורכבות אינן חפות מליקויים, כפי שעלה מהביקורת הקשה שנמתחה בגזר דינו של תמיר, לפיה היה
ניסיון לגמד את הנושא. אולם כעת מתברר כי לפני כמה חודשים הובאה לידיעת הפצ"ר וקצין המשטרה הצבאית הראשי, תא"ל רוני בני, פרטי פרשה אחרת שנידונה בבית הדין הצבאי של פיקוד הדרום: במרכזה הואשם נגד בכיר בביצוע בעבירות מין חמורות.
סניגוריו של החשוד, עורכי הדין אלמוגית אביטל ועידן פסח, טענו כי לאחר כמה דיונים בתיק גילו שורה של דיווחים בלתי מדויקים והתנהלות בעייתית של מפקד מצ"ח בפיקוד הדרום, סא"ל ששי מגידו - אותו קצין שפיקד על היחידה בפרשת תמיר.
מעתירה שהגישו לבג"ץ עולה כי בכמה הזדמנויות התברר שדיווחי צוות מצ"ח שחקר את הפרשה היו לעתים רחוקים מהאמת: כך למשל, החוקרים נמנעו לציין בפני בית הדין כי בידיהם עדות של פקידת קבלה במלון בו התבצעו לכאורה המעשים, שסיפרה כי המתלוננת נכנסה לחדר בגפה ולאחר מכן איש הקבע נכנס ויצא לבדו - בניגוד לטענתה כי הנגד משך אותה בכוח לחדר.
עדות זו נחשפה רק 17 ימים לאחר מעצרו של הנאשם, ולאחר הצגתה הוחלט לשחררו ממעצר. פרקליטיו טענו כי מדובר בהסתרת עדות מזכה שהובילה בין היתר להשארתו במעצר ללא הצדקה.
החוקר הבכיר הכחיש עימות - אך תועד במהלכו
עוד עולה כי בשתי הזדמנויות אחרות בהן העיד מפקד מצ"ח בבאר שבע, רס"ן יניב חורש, נטה חורש לאי-דיוק בפרטי הפרשה: עם מעצרו של הנגד, ביקש מפקד היחידה בה הוא משרת ממצ"ח לקבל לידיו תלונה של נגד אחר כלפי אותה המתלוננת, העוסקת התנהגות מינית פרובקטיבית מצדה. מפקד היחידה, קצין בדרגת אל"מ, שוחח בעניין עם מפקד מצ"ח דרום, אך כאשר נשאל רס"ן חורש על הסוגיה בבית הדין - הכחיש פנייה שכזאת.
מדובר בפנייה שיש בה כדי להציב בספק את החשדות נגד הנאשם, אולם רק לאחר חמישה ימים התברר
כי השיחה אכן התקיימה. במקרה אחר, הכחיש רס"ן חורש כי בעימות בין הנאשם למתלוננת פרצה האחרונה בבכי ואף הוצע לה לחזור בה מתלונתה. ימים ספורים אחר כך קיבלו פרקליטי הנגד קלטת וידאו בה תועד אותו העימות - ובו נוכח גם רס"ן חורש.
פניות הסניגורים בנושא אל הפצ"ר וקמצ"ר בדרישה לפתוח בחקירה לא נענו, אך בית הדין הצבאי יאלץ לתת בהמשך את דעתו על העניין. עורכי דינו של הנגד שוקלים כעת להציג בפני בית הדין את גזר דינו של תמיר, בעקבותיו הורה הפצ"ר על פתיחת חקירת התנהלות מצ"ח, כחיזוק לטענה כי הליקויים במשטרה הצבאית החוקרת בפיקוד הדרום אינם מקריים.