פקיסטן: התקפה נגד כוחותיו של מזמין רצח בוטו
מטוסי קרב ופגזי ארטילריה פגעו ביעדים במעוזו של מנהיג הטליבאן הפקיסטני, בייטוללה מחסוד, שנחשב כמי שעמד מאחורי רצח אשתו של הנשיא הנוכחי. הוא מצידו הבטיח: "נילחם עד הסוף"
נשיא פקיסטן מנסה לפגוע ברוצח אשתו? מטוסי חיל האוויר הפקיסטני תקפו לפני הצהריים (שבת) יעדים במעוזו של מנהיג הטליבאן המקומי, בייטוללה מחסוד. מדובר באותו מנהיג קיצוני של ארגון גג המאגד כמה קבוצות איסלאמיות מקומיות, אשר הואשם על-ידי רבים באחריות לרצח בנזיר בוטו. בעלה, הנשיא אסיף עלי זרדרי נשבע הבוקר להמשיך להילחם בחמושים "עד הסוף".
התקיפה האווירית על הכפר מאקין באה על רקע ציפיות בקהילה הבינלאומית להרחבת המתקפה הצבאית נגד הטליבאן מעמק סוואט אל האזור שנחשב כמעוזו של מחסוד, בדרום ווזיריסטן, על גבול אפגניסטן. מדובר באותו אזור שבו הסתתרו בעבר, על-פי הערכות, אנשי הנהגת אל-קאעידה והטליבאן האפגני.
"ארבעה מטוסי קרב הפציצו חלקים ממאקין מוקדם בבוקר, אך אנו לא יודעים מה היקף הנזק או אם ישנם נפגעים", אמר מוחמד חאן, בעל חנות בכפר. לפי שני גורמי מודיעין מקומיים, מההפצצה נהרגו שבעה חמושים וחמישה אחרים נפצעו. בלילה הופגזו עמדות מוכרות של חמושים בשטחו של מחסוד, אחרי שבסיס באזור הותקף ברקטות. לא דווח על נפגעים.
זרדרי, שהופיע בפני האומה בנאום טלוויזיוני, הבטיח כי "נמשיך במלחמה הזאת עד הסוף". גורמים אמריקנים בירכו על המבצע הצבאי שבו פתחה בעלת בריתם הגרעינית, בניסיון לבלום את הרחבת השפעתו של הטליבאן מחוץ לאזורים השבטיים שבגבול האפגני. הם העריכו כי התקיפות החדשות מסמנות את תחילתו של מבצע חדש נגד כוחותיו של מחסוד בווזיריסטן, בקצה הדרומי של החבל השבטי.
החמושים האיסלאמים לא נותרו אדישים למבצע הרחב והגיבו בגל פיגועים בערים פקיסטניות, ובכלל זה פיגוע ביום שלישי שהחריבה מלון בפשוואר, העיר
העיקרית בצפון-מערב המדינה. בפיגוע נהרגו תשעה בני אדם. בימים האחרונים הרחיב הצבא את פעילותו ותקף יעדים גם באזור באנו, הנחשב כשער לחבל ווזיריסטן. לפי הצבא, יותר מ-130 חמושים נהרגו שם מאז יום שלישי. הצבא הפקיסטני טוען כי כ-1,300 חמושים נהרגו בעמק סוואט ובאזורים שמסביב לו מאז החל המבצע בסוף אפריל.
לפינ המבצע הנרחב, ארה"ב הביעה חשש ליציבותה של פקיסטן והארסנל הגרעיני שלה. ביום חמישי אישר בית הנבחרים האמריקני סיוע בסך כ-1.5 מיליארד דולר לפקיסטן, שישתרע על פני חמש השנים הבאות, במטרה לסייע לה להיאבק בחמושים באמצעות פיתוח. אין זו הפעם הראשונה שפקיסטן מנהלת מאבק בחמושים בווזיריסטן. בפעם האחרונה היה זה בתחילת 2004, אך הלחימה הסתיימה בעקבות הסכמי שלום שנחתמו עם הקיצונים.