שתף קטע נבחר

בקרוב: שבב זיהוי לכל סוס בארץ

בעלי סוסים יחוייבו להתקין להם שבב שמכיל את כל הפרטים אודות הסוס ובעליו. במשרד החקלאות סבורים שהדבר ישמש ככלי להרתעה ויסייע להילחם בהתעללות, הזנחה ונטישה של סוסים. כמו כן, הדבר יסייע לאתר את בעליהם של סוסים גנובים או משוטטים - במקום להרדימם

משרד החקלאות יקים בקרוב מאגר רישום ארצי לסוסים - בדומה למאגר הכלבים הארצי. במסגרת החידוש יחוייבו בעלי הסוסים להחדיר לגופם של הסוסים שבב המכיל את כל המידע הרלוונטי אודות הסוס.

 

לצורך הקמת מאגר המידע יידרשו בעלי הסוסים להעביר למשרד החקלאות את כל הפרטים אודות הסוס - גילו, מינו, הגזע שהוא משתייך אליו, צבעו וסימנים מזהים אחרים. כמו כן הם יתבקשו לספק פרטים אודות מצבו הבריאותי, מקום החזקתו ופרטים מזהים אודות בעליו.

 


(צילום: באדיבות משרד החקלאות)

 

"התקנות החדשות מהוות צעד נוסף בהסדרת ענף הסוסים שהוכר לאחרונה כענף חקלאי", אמר שר החקלאות, שלום שמחון בהודעת המשרד. שמחון הוסיף ואמר שהמאגר יסייע להגברת הפיקוח על מחלות הסוסים, ויסייע גם לאתר בעלים של סוסים משוטטים או גנובים. הדבר יאפשר גם לקבע אחריות של בעלי הסוסים במקרים של התעללות או הזנחה.

 

על פי נתוני משרד החקלאות, אוכלוסיית הסוסים בישראל מוערכת בפחות מ-40 אלף פרטים. בעשור האחרון חלו התפרצויות של מחלות סוסים המחייבים את משרד החקלאות לנקוט באמצעים שונים כדי למנוע את התפשטותן. בשנה שעברה הוטל סגר ארצי על מאות סוסים ברחבי הארץ בעקבות מחלה. היה זה אחד המקרים שהובילו את המשרד להחליט על הקמת המאגר.

 

"להבדיל מכלבים, שחיים עם הבעלים, בדרך כלל כתובת המגורים של הסוסים והבעלים אינה זהה. בעלי הסוסים יוכלו להיכנס לאתר ולאחר עדכון השבב לקבל מידע על הסגרים קיימים או מחלות מדבקות", הסבירה ד"ר צביה מילדנברג, רופאת סוסים בשירותים הווטרינרים.

 

מילדנברג שנתקלת מדי שנה בסוסים רבים הסובלים מהתעללויות או שנפגעו בתאונות דרכים, סבורה שהקמת המאגר תרתיע בעלי סוסים מנטישה והתעללות. "ישנם מקרים שסוסים ננטשים בצידי הדרך או נפגעים בתאונות דרכים. לעיתים קשה לנו לאתר את הבעלים או שהם אינם מוכנים לטפל בחיה הפצועה ואנו נאלצים לפנותה ולהעבירה למתקנים מוגנים או להרדימה במקרה הצורך. השבבים יעזרו לנו למעשה לאתר את בעלי הסוסים וגם לנקוט בצעדים מתאימים נגד מי שמתעלל או לא מעניק טיפול ראוי לחיה שברשותו", היא מציינת.

 

היא סבורה שהמערכת החדשה תסייע רבות גם באיתור סוסים גנובים או אבודים - תופעה נפוצה בשנים האחרונות. במסגרת התקנות החדשות יחוייב האחראי במרכז הרישום לדווח לבעלי הסוס על מציאת החיה בפרק זמן של יומיים. לדבריה, ברגע שסוס יזכה לשבב מעודכן, יוכלו בעליו להוכיח בקלות כי הוא אכן שייך לו. "אחד היתרונות הגדולים במערכת הוא שווטרינר יכול לבדוק בעת טיפול רפואי לקבל מידע במידה והסוס נגנב או אבד".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: ארז ארליכמן
מומלצים