שתף קטע נבחר

 

מובארק לנתניהו: איש לא יכיר במדינה יהודית

בעקבות התנאי שהציב ראש הממשלה להכרה בישראל כמדינה יהודית בתמורה להקמת מדינה פלסטינית, משגר נשיא מצרים מסר ברור לירושלים: "איש לא ייענה לדרישה הזאת, לא במצרים ולא במקום אחר. ישראל מסבכת את העניינים"

תגובה ראשונה מקהיר: נשיא מצרים, חוסני מובארק, שופך מים צוננים על נאומו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו. הוא אמר בצהריים (יום ב') כי איש לא ייענה לדרישתו של נתניהו מהפלסטינים להכיר באופייה היהודי של מדינת ישראל "לא במצרים ולא במקום אחר" - כך דיווחה סוכנות הידיעות המצרית "מנה".

 

יועצו של אבו-מאזן
"על הקהילה הבינלאומית להחרים את נתניהו" / עלי ואקד ורויטרס
בעקבות נאום בר-אילן קרא ראש לשכתו של אבו-מאזן, יאסר עבד ראבו, לקהילה הבינלאומית "להתעמת עם מדיניותו של נתניהו" והדגיש כי דברי נתניהו הורסים את כל התשתית והיסודות של תהליך השלום
לכתבה המלאה

 

"קיים צורך לשוב למשא ומתן על הסדר הקבע מהמקום בו פסק וללא השהיות. הדרישה להכרה בישראל כמדינה יהודית מסבכת את העניינים עוד יותר והורסת את האפשרות לשלום", אמר מובארק בתום טקס בקהיר בו השתתפו הכוחות המיוחדים. "איש לא ייענה לדרישה הזאת, לא במצרים ולא במקום אחר", הוסיף.

 

בנאום שנשא באוניברסיטת בר-אילן אמש הציב נתניהו תנאים לכינון המדינה הפלסטינית וביניהם הכרה בישראל כמדינת הלאום היהודי. "תנאי יסוד לקץ הסכסוך הוא הכרה פלסטינית פומבית וכנה במדינת ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי. דרושה גם הסכמה ברורה לכך שבעיית הפליטים תמצא לה פתרון מחוץ למדינת ישראל כי ברור שפירושה קץ המדינה".

 

תגובות קרירות לנאום נתניהו התקבלו הבוקר גם מרמאללה ומדמשק. העיתון הממסדי הסורי "תישרין" כתב במאמר המערכת שלו כי ממשל אסד אינו מרוצה מנאומו של ראש הממשלה. "הממשלה הציונית, לפי נאום נתניהו, מסכימה להקים קנטונים פלסטינים המזכירים את הקנטונים של השחורים בדרום-אפריקה בימי השלטון הגזעני".

 

מי שאופטימי יותר ממובארק בנוגע לתהליך המדיני עם הפלסטינים הוא שר הביטחון, אהוד ברק. עם הגיעו לסלון האווירי בלה-בורז'ה שבצרפת, שיבח ברק את נאומו של ראש הממשלה ואמר כי הוא היה "צעד חשוב מאוד, שייאפשר התקדמות בשנתיים הקרובות בצורה אינטנסיבית לכיוון של הסדר מדיני.

 זה נאום חשוב שמשקף אחריות, רצינות ואומץ. הוא קובע שהממשלה החדשה הולכת לתהליך שלום בעיניים פקוחות, נטולת אשליות ובנחישות לשלב ידיים עם הנשיא ברק אובמה והמדינות המובילות באזור לעבר משא ומתן מחודש".

 

בזירה הפנימית של נתניהו נראה כי בשלב זה רגוע. שרי הליכוד - ובעיקר אלה המתנגדים לרעיון המדינה הפלסטינית - נמנעים מעימות פומבי עם ראש הממשלה בעקבות נאומו. "נהיה מוכנים בהסדר שלום עתידי להגיע לפתרון של מדינה פלסטינית מפורזת לצד המדינה היהודית", אמר ל-ynet השר בני בגין. "אף שאני מסתייג ממרכיבים מסוימים בנאומו, הרי שראש הממשלה אמר דברים חשובים הנוגעים לשורשי הסכסוך".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מובארק. דרישה הורסת
צילום: רויטרס
מובארק ונתניהו בחודש שעבר
צילום: AFP
מומלצים