שתף קטע נבחר
 

למ"ס: הייבוא צנח - העודף בחשבון השוטף עלה

למשבר הכלכלי ולירידה בצריכה יש גם השפעות חיוביות: העודף בחשבון השוטף גדל ב-1.9 מיליארד דולר ברבעון הראשון, בהשוואה לרבעון האחרון אשתקד, והסתכם ב-2.7 מיליארד דולר. יבוא הסחורות והשירותים ירד ב-22% והייצוא ירד ב-10%

מתברר שלירידה בצריכה כתוצאה מהמשבר הכלכלי יש גם השלכות חיוביות. מנתוני מאזן התשלומים ברבעון הראשון שפרסמה הלשכה המרכזית סטטיסטיקה עולה שצמצום הייבוא היה חד מהירידה בייצוא  - כך שנותר עודף בחשבון הסחורות, שהשתקף בחשבון השוטף. העודף בחשבון השוטף גדל ב-1.9 מיליארד דולר ברבעון, בהשוואה לרבעון האחרון אשתקד, והסתכם ב-2.7 מיליארד דולר.

 

הגידול בחשבון השוטף נובע מגידול של 2.1 מיליארד דולר בחשבון הסחורות  - שעבר מגירעון לעודף – ועל ידי ירידה של 0.2 מיליארד דולר בחשבון ההכנסות. 

לא חל שינוי משמעותי בשאר הסעיפים: חשבון השירותים וחשבון ההכנסות הסתכמו בסכומים דומים לרבע הקודם, בעוד העודף בחשבון ההעברות שוטפות ירד במעט לעומת הרבע הקודם. ברבעון האחרון אשתקד הסתכם העודף במאזן התשלומים ב-800 מיליארד דולר.

 

יבוא הסחורות והשירותים ירד ב- 22% (בדולרים שוטפים), בהשוואה לרבעון הקודם. הייצוא ירד בכ- 10%. כמו כן, חלה ירידה חדה בהשקעות ישירות בחו"ל, לעומת ירידה מתונה בהשקעות ישירות בישראל.

 

חשבון הסחורות והשירותים הסתכם בעודף של של 1.5 מיליארד דולר, לאחר גירעון של 0.6 מיליארד ברבעון הקודם. יצוא הסחורות והשירותים הסתכם ב-16.1 מיליארד דולר וייבוא הסחורות והשירותים הסתכם ב- 14.6 מיליארד דולר.

 

מצבת הנכסים וההתחייבויות של המשק כלפי חו"ל

בסוף הרבעון הראשון הסתכם מאזן הנכסים וההתחייבויות של המשק כלפי לחו"ל בעודף של 4 מיליארד דולר. סכום זה מתקבל מנכסי חו"ל בסך 191.5 מיליארד דולר, בקיזוז התחייבויות המשק לחו"ל בסך 187.5 מיליארד דולר. החוב החיצוני נטו של המשק (נכסים וההתחייבויות של המשק כלפי חו"ל במכשירי חוב בלבד) הסתכם בעודף של נכסים על התחייבויות של 48.9 מיליארד דולר, בהמשך לעודף של 48.2 מיליארד דולר בסוף מרץ 2008.

 

 

מאזן התשלומים מתאר את זרם התקבולים והתשלומים של במטבע חוץ. המאזן כולל את יצוא וייבוא הסחורות, שירותים, והון והעברות פיננסיות מחו"ל לישראל, וההיפך. נתוני החשבון השוטף הינם מנוכי השפעות עונתיות, וכוללים את עסקאות תושבי ישראל עם חו"ל בחשבון הסחורות, השירותים, ההכנסות וההעברות השוטפות, בדולרים שוטפים.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
העודף במאזן התשלומים גדל כי מייבאים פחות
צילום: איי פי
מומלצים