שתף קטע נבחר

 

הערכה: הילדים מפרשת המין הושפעו מסרטים

פקד ישראל קליין, המופקד חקירת על החשדות לניצול מיני המוני של שתי ילדות בשפלה: "הילדים חשופים לאינטרנט וסרטים. ההשפעה הזאת פוגעת בתמימות וגורמת למעשים אסורים". ברמז לתפקודן של המשפחות הוא הוסיף: "הסביבה הקרובה יכולה להיות ערה למקרה כזה"

כשילדים וילדות בני 11-13 מקיימים יחסי מין - מי אשם? הילדים עצמם, ההורים או שמא החשיפה לטלוויזיה ואינטרנט? פקד ישראל קליין, קצין חקירות במשטרה שימש במשך שנים כקצין נוער, וכעת חוקר את הפרשה החדשה שנחשפה בשפלה, סבור כי האחריות מתחלקת בין כולם. "זה אות אזהרה לכלל הציבור", הוא אומר ל-ynet. "צריך לפקוח עין על הילדים שלנו".

 

על פי הממצאים עד כה, לפחות 12 ילדים בבית ספר יסודי קיימו יחסי מין עם שתי ילדות בנות גילם,

ככל הנראה בכפייה ותחת איומים. כל המעורבים במעשים, שנמשכו כשנתיים, הם בני 11-13.

 

למרות נסיונו הרב בחקירת עבריינות בקרב קטינים, קליין מופתע מהיקף התופעה, ומנסה להסביר איך הגיעו הדברים עד הלום. "הילדים היום חשופים לדברים שלא היו חשופים אליהם פעם - אינטרנט, סרטים וכל מיני תכנים שלא אמורים להיות נגישים לילדים", הוא אומר. "אני מאמין שההשפעה החיצונית הזאת פוגעת בתמימות של אותם ילדים, וגורמת להם לעשות מעשים אסורים. זה לא נורמטיבי שילדים בגיל הזה יקיימו יחסי מין, ודאי וודאי לא שיפעילו אלימות".

 

בחלק מהמקרים המדוברים בפרשה הזו, אכן היו מעשי אלימות - אך גם את המקרים שבהם נעשו הדברים בהסכמה רואה פקד קליין בחומרה: "נערות בגיל הזה בכל מקרה נפגעות מעצם קיום יחסי מין, וזו עבירה על החוק". לדבריו, מבחינת החוק, לא משנה מה גילו של הילד שמקיים יחסי מין, "אלא שלא תמיד ניתן להעמיד אותו לדין".

 

בתשובה לשאלה כיצד פרשה כזו תופחת למימדים כאלה ומעורבים כל כך הרבה בני נוער עונה פקד קליין: "זה פשוט עבר מפה לאוזן. לילדים האלה זה נראה דבר טבעי, כל מערכת היחסים הזאת. הייתה דינמיקה בתוך החבורה של הנערים, והם לא ראו פסול במה שהם עושים".

 

אין מה לעשות, צריך לחנך

לא פחות מחומרת העבירות, מפתיעה העובדה שבמשך קרוב לשנה התקיימה מערכת היחסים הבעייתית בין הנערים לבין שתי הילדות, ורק התערבות של מנהלת בית הספר הביאה לכך סוף. פקד קליין רומז לכך שייתכן ומשפחותיהם של הילדים התעלמו מהמצב: "אני מעריך שהסביבה הקרובה של הילדים - הורים, אחים ומבוגרים אחרים שבאים איתם במגע, יכולים להיות ערים למקרה שכזה. ישנם סימני מצוקה אצל ילדים שחווים מקרה כזה, אם בהתנהגות מוזרה, שינוי אופי הבילויים שלהם, יציאות לא שגרתיות מהבית, שינוי החברים ועוד. כל אלה בהחלט יכולים להדליק נורה".

 

במקרה הזה, אומר פקד קליין, "מדובר בפרשה מאוד חריגה, הן בגלל מספר הילדים המעורבים, הזמן עליו התפרשה והגילאים של המעורבים. בעיה לא קטנה היא העובדה שחלק מהילדים אינם ברי עונשין ולא ניתן לעשות הרבה איתם מלבד בדרך החינוכית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אובדן התמימות (אילוסטרציה)
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים