שתף קטע נבחר

 

ח"כ רותם: המערכת המשפטית שייכת לשמאלנים

בהתייחס לביקורת על מינויו לוועדה למינוי שופטים, תקף יו"ר ועדת חוקה את המערכת המשפטית ואמר כי היא "שייכת כנראה לאנשים שגרים במקום מסוים, בעלי צבע מסוים ובעלי עמדות פוליטיות מסוימות. גיליתי שאני שותף לשוד מערכת המשפט"

יו"ר ועדת החוקה וחבר בוועדה לבחירת שופטים, ח"כ דוד רותם, אמר הבוקר (יום ג') כי "המערכת המשפטית בישראל כנראה שייכת לאנשים שגרים במקום מסוים, בעלי צבע מסוים ובעלי עמדות פוליטיות מסוימות. לכן, יש בישראל כאלה שחושבים שבעל כיפה או מי שגר בהתיישבות ביהודה ושומרון או מי שאיננו ממפלגת שמאל - פסול לקחת חלק במערכת המשפטית".

 

רותם (ישראל ביתנו) אמר את הדברים בהתייחס לביקורת שנשמעה בשבוע האחרון על בחירתו לוועדה למינוי שופטים יחד עם ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי). בהצבעה חשאית בכנסת זכה רותם ל-63 קולות ונבחר לנציג הקואליציה ואילו אריאל נבחר לנציג האופוזיציה לאחר שגבר בפער של קול אחד בלבד על ח"כ רוני בר-און מקדימה.. לרותם ואריאל יצטרפו בוועדה השרים נאמן וארדן, נשיאת בית המשפט העליון ביניש, השופטים פרוקצ'יה ואדמונד לוי, ונציגי לשכת עורכי הדין פנחס מרינסקי ורחל בן-ארי.


רותם (מימין) ושר המשפטים, הבוקר בוועדת חוקה (צילום: גיל יוחנן)

 

"בחודש האחרון גיליתי שאני שותף לשוד המערכת המשפטית במדינת ישראל", ציין רותם במהלך הדיון שעסק בבעיות מערכת המשפט. הוא הזכיר גם את דבריו של השופט לשעבר מישאל חשין: "שמעתי שהבית הזה הוא הבית שלי ושל אבא שלי וש'אני אקצץ את ידו של מי שיגע בו'". בהתייחס לרפורמה המוצעת בתפקיד היועץ המשפטי לממשלה, אמר רותם כי "ליועץ המשפטי אין שיקול דעת והבנה יתרה אם צריך לפצל את תפקיד".

 

שר המשפטים אמר כי טרם גיבש דעה סופית בעניין, אך הדגיש כי "אין מדינה בעולם שקיים בה מצב משפטי כמו שלנו (איחוד בין תפקיד היועץ לתפקיד התובע הכללי). בעיית ניגוד העניינים היא קשה מאוד ואנסה לפתור אותה תוך הסכמה הדדית של כל הנוגעים בדבר", אמר.

 

בנושא אחר, אמר שר המשפטים כי "יש לקחת בחשבון את הצלחותיו וכשלונותיו של פרקליט כשתבוא בחשבון אפשרות קידומו בשירות הציבורי". הוא התייחס גם לבעיית העומס על בתי המשפט וציין כי שופטים צריכים להיבחר על-פי יעילות ומהירות עבודתם. "המערכת המשפטית כבדה. מאות אלפי תיקים תקועים. כל המערכת אשמה בזה. שופטים לא פוסקים הוצאות גבוהות מספיק ופסקי דין צריכים להיכתב בתוך חודש. דיונים צריכים להתקיים מיום ליום. יש צורך בשינוי יסודי במערכת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נאמן. המערכת כבדה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים