קנדה: רק 70 אלף כלבי ים ניצודו השנה
הארגונים הנאבקים בציד כלבי הים זוקפים לעצמם ניצחון: עונת הציד הסתיימה ומתוך מכסה של 200 אלף פרטים ניצודו בפועל רק כ-70 אלף חיות. הסיבה: ירידה בביקוש לפרוות בשל המיתון, לחץ תקשורתי ובעיקר החרם של מדינות אירופה על יבוא פרוות
עונת ציד כלבי הים בקנדה הגיעה לסיומה בשבוע שעבר, עם תוצאות חיוביות עבור מתנגדי הציד וטובות פחות עבור הציידים: המכסה שהתירה ממשלת קנדה עמדה על 273 אלף כלבי ים אך בפועל נצודו העונה כ-70 אלף חיות בלבד.
באגודה ההומאנית בארה"ב (HSUS) מציינים כי זהו השלל הנמוך ביותר של הציידים מזה 14 שנה ותודות ללחץ ציבורי בעולם נגד המשך ציד כלבי הים, בכוונתם להמשיך במאבק נגד הציד גם בשנים הבאות. לשם השוואה, בעונת הציד אשתקד ניצודו כמעט 218 אלף בעלי חיים, כשהמכסה הייתה 275 אלף פרטים.
אחת הסיבות העיקריות לירידה הדרמטית במספר כלבי הים שניצודו קשורה לחרם שהטילו מדינות האיחוד האירופי על יבוא מוצרים המופקים מכלבי ים - בעיקר פרוות, בשר ושומן - משום שאינו הומאני. החרם צפוי להיכנס לתוקף באוקטובר אולם נראה שהציידים הפחיתו את היקף הציד מחשש שלא יצליחו למכור את כל הסחורה.
סיבה נוספת, הקשורה לראשונה, היא העובדה שהציד התנהל השנה גם תחת לחץ תקשורתי גדול מצידם של ארגונים לזכויות בעלי חיים, שעשו הכל כדי לעקוב אחר הציידים, לתעד אותם ולהביא את התמונות לידיעת הציבור בעולם, בין היתר כדי להבטיח שהחרם שביקשו להעביר בפרלמנט האירופי יזכה לתמיכה.
בין הארגונים שתיעדו את הציד היו גם אנשי האגודה ההומאנית האמריקנית, שהעבירו ל-ynet במיוחד את הסרטון הזה:
אזהרה: תמונות קשות לצפייה!
מלבד שתי הסיבות הללו, המשבר הכלכלי והמיתון העולמי נותנים את אותותיהם בשווקי העולם, והורידו את הביקושים לפרוות כלבי ים. לדברי פרנק פינהורן מאגודת הציידים הקנדיים, ציידים רבים החליטו שלא לקחת חלק בציד השנה עקב הרווח הנמוך הצפוי ממכירת הפרוות, שצנח ל-12 דולר לעומת 88 דולר בשנים קודמות. "מכירת פרווה עבור פחות מ-31 דולר אינה משתלמת, והם לא ישתתפו בציד מאחר שהדבר לא יכסה את ההוצאות שלהם", אמר.
ממשלת קנדה תמכה גם השנה בציד, והעניקה רישיונות ומכסות לציידים. בממשלה הסבירו שהציד הוא ענף תעסוקה מרכזי ומקור פרנסה עיקרי ומסורתי עבור תושבי האזורים המבודדים בצפון המדינה. הממשלה הסבירה שאיסור הציד יגרום לנזק כלכלי לרבבות משפחות המתפרנסות ממכירת הפרוות, השמן, השומן והמוצרים הנוספים המופקים מכלבי הים.