המיתון נמשך: המדד המשולב ירד ב-0.5%
היקף הפעילות במשק הישראלי ירד ב-0.5% בחודש מאי, לאחר שבחודש אפריל ירד ב-0.3%. הירידה מתבטאת בכל תחומי הפעילות, ובמיוחד בפדיון המסחר והשירותים ובייבוא הסחורות
המדד המשולב של בנק ישראל למצב המשק ירד בחודש מאי ב-0.5%, דבר המעיד על המשך ירידת היקף הפעילות במשק. המשך ההרעה במצב המשק מצא ביטויו בירידת כל רכיבי המדד ובמיוחד אלו של פדיון המסחר והשירותים, וייבוא הסחורות.
בחודש שעבר
משק במיתון: המדד המשולב ירד ב-0.3%
גיל קול
מנתוני בנק ישראל למצב המשק בחודש אפריל עולה כי ההרעה במצב המשק נמשכת, אך מתמתנת. הייצור התעשייתי וייבוא וייצוא הסחורות ירדו. עם זאת, מדדי הפדיון של המסחר והשירותים וייצוא השירותים עלו
במדדי חודש מרס ואפריל חל עדכון כלפי מטה, בעקבות עדכונים כלפי מטה שביצעה הלמ"ס במדד יצוא הסחורות בחודשים אלו וכן בשל עידכונים של מדד יצוא השירותים לאותה תקופה.
רכיבי המדד: מדד הייצור התעשייתי ירד באפריל ב-0.5%, בהמשך לירידה של 2.3% במרס. מדד הפדיון של המסחר והשירותים ירד באפריל ב-3%, לאחר עלייה של 3.2% במרס. מדד יצוא השירותים ירד במאי ב-3.6% לאחר עלייה של 4.2% באפריל. במדד יצוא הסחורות נרשמה ירידה של 1.9% במאי בהמשך לירידה חדה של 6.5% באפריל. מדד הייבוא ירד במאי ב-5.2%, בהמשך לירידה של 2.5% באפריל.
מדד מלניק ירד במאי ב-0.7%
מדד מלניק למצב המשק ממשיך לרדת, זה החודש התשיעי ברציפות, ובחודש שעבר הוא ירד ב- 0.7% נוספים. מתחילת המשבר, בחודש ספטמבר בשנה שעברה, ירד כבר מדד מלניק בשיעור מצטבר של 9.4%.
לדברי מחשב המדד, פרופ' רפי מלניק מהמרכז הבינתחומי הרצליה, המיתון במשק מעמיק והמגמה הרצופה של ירידת המדד מצביעה על כך שגם ברבעון השני של 2009 צפויה להירשם ירידה בהיקף התוצר של המגזר העסקי.
מדד מלניק מורכב מארבעה סעיפים המבטאים את מכלול הפעילות הכלכלית במשק. ירידת המדד בחודש שעבר משקפת ירידות שנרשמו בכל סעיפי המשנה: מדד הייצור התעשייתי ירד באפריל ב- 0.5%, לאחר ירידה של 2.3% בחודש מרס; מדד הפדיון של ענפי המסחר והשירותים ירד באפריל ב- 2.9%, לאחר עלייה של 3.2% במרץ; מדד הייבוא ירד במאי ב- 4.1%, בהמשך לירידה של 2.2% בחודש אפריל, ואילו במספר משרות השכירים בסקטור העסקי נרשמה בחודש מרץ ירידה של 0.5%, בהמשך לירידה של 0.2% בחודש פברואר.
יצוא שירותים ירד ב-3.6%
מומלצים