טכנולוגיה מערבית מסייעת לצנזורים באיראן
לפי דיווח של הוול-סטריט ג'ורנל, איראן משתמשת במערכת צנזורה חכמה שמפקחת על האינטרנט ויוצרה על-ידי נוקיה וסימנס. נוקיה בתגובה: "כשמוכרים רשת, מוכרים בהכרח גם את היכולת לפקח עליה"
מומחים באיראן ובחוצה לה טוענים כי המאמצים של השלטונות לנטר את תעבורת הרשת במדינה אינם מסתכמים רק בציתות, אלא מגיעים לכדי שיבוש המסרים המועברים באינטרנט או ניתוק החיבורים לאינטרנט לחלוטין. השיטה במסגרתה מתערבים במידע מכונה deep packet inspection - בחינה מעמיקה של פקטות המידע, שמאפשרת לרשויות לא רק לחסום את התקשורת אלא גם לנטר ולאסוף פרטים על האינדיבידואל שעומד מאחוריה.
הניטור מתבצע באמצעות ציוד מתוצרת מיזם משותף של חברת סימנס הגרמנית ונוקיה הפינית, כך אישר דובר נוקיה, בן רום, במחצית הראשונה של 2008. מרכז הניטור, שמופעל מחברת התקשורת שבבעלות המדינה, הוקם כחלק מהסכם גדול יותר בין איראן לנוקיה, אמר רום. "כשמוכרים רשת, מוכרים בהכרח גם את היכולת לפקח עליה ועל המידע שעובר בה", נימק רום.
לשכתב מידע ב-Twitter
איראן התנסתה בציוד זה למשך תקופות מסויימות בחודשים האחרונים, אך לא בשימוש נרחב מאוד - עד התקופה האחרונה, כשהחלה מחאה נרחבת ברשת על שיבוש תוצאות הבחירות כביכול, לטובת הנשיא המכהן מחמוד אחמדינג'אד.
הטכנולוגיה האיראנית מסוגלת לפקח על מידע ממיילים, טלפונים התומכים בחיבור לאינטרנט, לאסוף תמונות והודעות טקסט מרשתות חברתיות כמו Facebook, Twitter ועוד. כל חבילת מידע מפורקת, נבחנת לפי מילות מפתח ומשוכתבת מחדש תוך מילישניות, במידת הצורך.
בשלב זה לא ברור אם הציוד של נוקיה וסימנס משמש גם ל-deep packet inspection. מומחים מאמינים כי טכנולוגיה זו משמשת גם את חומת האש הגדולה של סין, אחת ממערכות הצנזורה המקיפות ביותר בעולם, שמפקחת על 300 מיליון משתמשי אינטרנט (לעומת 23 מיליון באיראן).