רה"מ: במשטר אחר, ניתן לחדש היחסים עם איראן
בראיון לעיתון הגרמני בילד אמר נתניהו כי "אין קונפליקט" בין ישראל לעם האיראני, וכי "אין לו ספק" שאם תינתן לאזרחי איראן הזכות לקיים בחירות חופשיות, הם יבחרו בהנהגה אחרת. דובר משרד החוץ האיראני התייחס לדבריו מאתמול: זאת התססה
"אין קונפליקט בין העם האיראני לעם ישראל. תחת משטר אחר, ניתן יהיה לכונן מחדש את היחסים בין ישראל לאיראן" - כך אומר ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בראיון לעיתון הגרמני "בילד" המתפרסם היום (ב').
ראש הממשלה הוסיף כי "אין לו ספק" שאם תינתן לאזרחי איראן הזכות לקיים בחירות חופשיות, הם יבחרו בהנהגה אחרת. "אני חושב שהוסרה המסכה מעל פניו של המשטר האיראני", אמר. "אנו רואים כמיהה עזה של העם האיראני לחירות".
בחלק הראיון שהוקדש לנושא הפלסטיני חזר נתניהו על הנקודות העיקריות מנאום בר-אילן, והזהיר כי "איננו רוצים לראות איראן נוספת מעבר לגבול שלנו".
טלטלה פוליטית באיראן - עדכונים אחרונים ב-ynet:
- "רפסנג'אני שוקל הקמת מועצת אייתוללות חלופית"
- לראשונה מאז הבחירות: לילה שקט עבר על טהרן
- יו"ר ועדת החו"ב: גלו צניעות בתחזיות על איראן
- מומחים לאובמה: היזהר מהבעת תמיכה במפגינים
- "קוראים יקרים, הצלם נעלם"; על דיכוי העיתונאים באיראן
"המשטר הציוני החל בהתססה"
בתוך כך, התייחס היום דובר משרד החוץ האיראני, חסן קשקווי, לדברים שאמר נתניהו אתמול לגבי הנעשה באיראן. לדבריו, "המשטר הציוני מאוד ניסה להימנע מנקיטת עמדה, אבל אתמול עשה זאת - והחל בהתססה כדי להפר את השקט באיראן". בראיון לרשת NBC, אמר נתניהו בין היתר כי "האנשים החופשיים בכל מקום משתאים לנוכח נכונותו של העם האיראני לעמוד על זכויותיו".
קשקווי צוטט בסוכנות הידיעות האיראנית איסנ"א: "הפעולות האלה לא יביאו לתוצאה. העניינים הקשורים לבחירות הם עניינים משפחתיים במסגרת המשפחה האיראנית הגדולה - וייפתרו באמצעים משפטיים". במקביל קראה ועדת החוץ בפרלמנט האיראני (המג'לס) למשרד החוץ לשקול לנתק את הקשרים עם בריטניה בשל "הערותיה המתערבות" במשבר.
קשקווי התייחס גם לביקורו הצפוי של נשיא המדינה שמעון פרס באזרבייג'ן, שכנתה של איראן מצפון-מערב, ואמר כי איראן מודעת לביקור ומעריכה שתהיה לו השפעה מסוימת על יחסי איראן ואזרבייג'ן. זאת, "לאור דבריו של נשיא המשטר הציוני לפני הביקור והמשך האיומים מצדם". פרס אמר אתמול כי הוא מקווה ש"הממשלה העלובה באיראן תיעלם".
הדובר האשים "כוחות ואמצעי תקשורת" מערביים בליבוי המהומות באיראן: "התמיכה באנרכיה ובוונדליזם אינה מקובלת עלינו בשום אופן. בניגוד לסטנדרטים בינלאומיים מוכרים, מדינות רבות באירופה וכן אמריקה, מביעים תמיכה בפורעי הסדר ובאופורטוניסטים".
הוא הזכיר את המרוץ הצמוד לנשיאות ארה"ב בשנת 2000 בין ג'ורג' בוש לאל גור, שבו עלו טענות קשות לזיופים במדינת פלורידה. לדבריו, "במרוץ ההוא, אף אחד לא עודד את האמריקנים לצאת ולהפר את הסדר, והיה זה בית המשפט העליון בארה"ב שפתר את הבעיה".
לטענתו, שיעור ההשתתפות הגבוה בבחירות באיראן (85 אחוז) הוא בבחינת "אבן יקרה שמנצנצת בפסגת ההגינות של האומה האיראנית, ולא ניתן לתקשורת המערבית להפוך אותה לאבן חסרת ערך".