שתף קטע נבחר

 

הטלפון החכם יורד אל העם

הסמארטפון הוא כבר לא נחלתם של אנשי עסקים בלבד. מחירים שפויים, פופולריות גואה וחידושים מסקרנים הופכים את הטלפון החכם לאטרקטיבי ונגיש מתמיד

הסמארטפון, הכינוי לטלפון חכם ועתיר יכולות, כבר מזמן אינו נחלתם של אנשי עסקים בלבד. המיתון המעמיק והרצון לעודד אותנו לצרוך יותר שירותי תוכן גורם ליבואניות להתאמץ להביא לארץ גם סמארטפונים שמחירם אינו מרקיע שחקים.

 

המגמה עולמית: למרות המשבר הכלכלי, שוק הטלפונים החכמים דווקא גדל, וההערכה היא שעד 2013 הוא יתפוס נתח מכובד, של יותר משליש השוק. בחצי השנה הקרובה צפויים להגיע למדפים כמה מכשירים מתקדמים מסקרנים, ובהם מה שכבר זכה לכינוי "השילוש הקדוש‭:"‬ פאלם ‭iPhone 3Gs ,Pre‬ ונוקיה ‭– N97‬ מכשירי העילית של שוק הסמארטפונים.

 

יצורי כלאיים

הימים שבהם היה נדמה שהצרכן מחפש את המכשיר הקטן ביותר עברו מן העולם. כיום ברור לכל, שמה שנחוץ למשתמשים הוא פונקציונליות. כתוצאה מכך, ובזכות שיתופי פעולה מעניינים בין יצרניות חומרה למחשבים ובין מפעילות הסלולר, נולדו כמה יצורי כלאיים מרתקים - כמו מחשבים זעירים עם מודם מובנה, ומכשירים ניידים שמריצים מערכות הפעלה שנועדו לסלולר (למשל, המחשב הנייד של חברת ‭,ACER‬ שמריץ את מערכת ההפעלה של גוגל, אנדרואיד‭.(‬

 

אינטל, בעלת בריתה המסורתית של מיקרוסופט, משנה כיוון ומתאימה את  עצמה לדרישות הצרכנים שמחפשים פתרונות זולים. היא החלה לאחרונה לתמוך גם במערכות הפעלה אחרות פרט ל-Windows, ובראשן לינוקס.

 

אגב, בעוד אינטל ממשיכה להשתמש בכינוי Netbook עבור המחשבים הקטנים, בטענה כי השם הזה מגלם בתוכו שילוב של מחשב נייד ‭(notebook)‬ המחובר לרשת ‭- (Network)‬ חברות אחרות מעדיפות להמציא שמות שיפנו את הזרקור לכיוון אחר. מפתחת השבבים קוואלקום, שעיקר עסקיה בתחום הסלולרי, הכריזה בשבוע שעבר כי מבחינתה השם הנכון למכשירים הקטנים הללו צריך להיות ‭,SmartBook‬ המרמז כי מקורם בסמארטפונים שהפכו למחשבים ניידים, ולא במחשבים ניידים שחוברו לרשת.

 

חיישני לחץ מקיימברידג'

עתיד הסמארטפונים נראה ורוד מאי-פעם. בעוד שבעבר הם נחשבו למסורבלים עם נטייה מעצבנת להתקלקל, בעתיד הקרוב אנחנו צפויים לראות טלפונים אמינים וידידותיים, כאלה שלא צריך תואר מהטכניון כדי להשתלט עליהם בקלות.

 

הטלפונים החכמים שיופיעו בשנים הקרובות צפויים להיות מצוידים, למשל, בחיישני הלחץ שפותחו באוניברסיטת קיימברידג' הבריטית. החיישנים האלה מאפשרים למכשיר ללמוד את כוונותינו ולהפעיל מעצמו את היישום הנבחר. לדוגמה: אם נעמיד את המכשיר בצורה אופקית באחיזה מסוימת, המכשיר יידע שאנחנו מעוניינים לצלם תמונה ויפעיל את יישום המצלמה. כל זאת, מבלי שנידרש ללחוץ על שום כפתור לשם כך.

 

פיתוח מסקרן נוסף המיועד לסמארטפונים הוא מסך מגע בצידו האחורי של המכשיר. במעבדות מיקרוסופט זכה הפיתוח לכינוי "אצבעות שמנות‭."‬ כאשר המשתמש מצמיד את אצבעותיו למסך המגע האחורי, ניתן לראות השתקפות שלהן על גבי המסך הקדמי – בדומה לצילום רנטגן. כך מתקבלת התחושה שהמכשיר חצי שקוף. למה זה נחוץ? לא ברור.


 

כפי שכתבנו בעבר, מנגנון הרטט של הטלפון החכם עשוי גם כן לשנות כיוון ולעזור למשתמש להבין מה "עובר" על המכשיר הסלולרי שלו. נוכל להאזין ל"קצב הלב" של הסוללה: כאשר היא טעונה בצורה טובה המכשיר ירטוט בקצב אחיד, כאשר הסוללה עומדת להתרוקן, הטלפון ירטוט בקצב מהיר יותר כדי למשוך את תשומת לבנו. וזה עוד לא הכל: הסמארטפונים שיושקו בשנים הקרובות יידעו לתקשר עם הטלוויזיה, עם המחשב ועם מכשירים אלקטרוניים נוספים בבית.

 

שאלת המחיר

העובדה שטלפונים חכמים מצליחים כמו האייפון והפאלם עושים את דרכם לארץ, מסמנת מגמה מבורכת. אם בעבר כל מפעילת סלולר בישראל הציעה שניים-שלושה סמארטפונים בלבד, הרי שבקרוב נוכל לבחור בין ששה עד 10 מכשירים חכמים בכל חברה. אבל כדי שהישראלים יאמצו את המכשירים הללו יצטרכו ספקיות הסלולר לאפשר לנו להתחייב לרשת ולחבילת גלישה במחיר סביר בהרבה מזה שהן גובות כיום.

 

אם זה לא יקרה ימשיכו שוחרי הסמארטפונים לקנות את הניידים שלהם באופן פרטי, מעבר לים, כפי שקרה עם האייפון: לפי ההערכות, יש בישראל עשרות אלפי מכשירי אייפון - וזה עוד בטרם החל השיווק הרשמי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יורד אל העם
צילום: רותם פלדנר
מומלצים