שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

"עצור או שאני מצייץ" - לקט קריקטורות על איראן

לצד הדיווחים על המצב בשטח, מפיצים הגולשים האיראנים גם איורים, המציגים את המצב באור שונה. העקיצות מכוונות בעיקר נגד מנהיגי הדת ובעד הכוכב החדש: לא מוסווי, אלא טוויטר

רישומי המהפכה. ימים יגידו אם המחאה באיראן תצליח ותוביל לשינוי היסטורי, אך מה שבטוח הוא שמי שבולט כסוכן השינוי הגדול ביותר בעשרת הימים האחרונים הוא הטוויטר - הכוכב של מחוז טהרן בימים אלו. לצד הדיווחים בו מאיראן על הפגנות, מעצרים, ירי ועימותים אלימים, מופצות באתר וברשתות החברתיות אחרות גם לא מעט קריקטורות, המאירות את המצב באיראן מזווית אחרת.

 

ההומור השחור של המאיירים במערב מופנה בעיקר כלפי מנהיגיה הדתיים של הרפובליקה האסלאמית ובראשם המנהיג העליון, האיתוללה עלי חמינאי, אך גם הנשיא מחמוד אחמדי-נג'אד, בן טיפוחיו, מככב בהן. המנהיגים מוצגים כנלעגים, וכמי שאינם מסוגלים להתגבר על ציפור כחולה (סמל הטוויטר) וכמנהיגים מיושנים שלא מסוגלים לקבל החלטות התואמות את המציאות הטכנולוגית של היום, ששולטת בקרב הצעירים.

 

.

 

הגולשים האיראנים הוכיחו כי על אף המאמצים הנמשכים של השלטונות באיראן לחסום לאזרחים את הגישה לעולם החיצון, כל אחד מהם יכול בכל רגע נתון להפוך לכתב שטח בעזרת הטלפון הנייד, המצלמה והמחשב הביתי. הם כבר ימצאו דרך איך לעקוף את החסימות ולהפיץ לעולם את מחאתם. "הציוץ עוצמתי יותר מהחרב", אמרה אשה איראנית לבושת שחורים, שכנראה הבינה מהר יותר וטוב יותר ממנהיגי איראן מה באמת חשוב עכשיו.

 

האיתוללות היו רוצים לחשוב שגם במקרה הזה הפעלת כוח, טנקים ונשק תשיג את המטרה, אך כמו שמראה אחת הקריקטורות - עוד רחוק היום שבו יצליחו "להרוג את הטוויטר הכופר הזה". תמצית המחאה האמיתית של האיראנים בימים אלה נעוצה באיום שמפנה האזרח האיראני כלפי השלטונות ברפובליקה האסלאמית - "עצור או שאני מצייץ".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אירועי טייננמן - הגרסה האיראנית
"עצור או שאני מצייץ"
ציפור הטוויטר משלשלת על המנהיגים
מומלצים