שתף קטע נבחר

המטה לשליט חוסם מעברים ובונה על מפגיני עזה

שלוש שנים לחטיפה, התאספו מפגינים בכרם שלום וליד מעבר ארז. מצפים לראות הפעם גם פלסטינים דורשים עסקת שבויים

מחאה משני צדי הנרטיב: מאות מפגינים מכל רחבי הארץ חוסמים הבוקר (יום ג') בגופם ובכלי רכבם את המעברים קרני, ארז וכרם שלום בגבול רצועת עזה, במחאה על כך שגלעד שליט נמצא בשבי החמאס כבר שלוש שנים, ובקריאה לקבל ממנו אות חיים. בהמשך יתקבצו המפגינים במעבר ארז, אז גם צפויים להגיעו לצדו הפלסטיני של המעבר מפגינים פלסטינים, שיקראו להסרת המצור מעל רצועת עזה ושחרור החייל החטוף.

 

בצד הישראלי, החלו המפגינים למנוע העברת סחורות לרצועה. יו"ר ארגון

"אנשים בכחול לבן", דודו גלבוע, אמר: "אנחנו חוסמים את המעברים בתקווה שזה יעביר את המסר לצד השני, שבלי סימן חיים מגלעד נלך ונחריף את הפעולות שלנו". לעומת זה, בצד הפלסטיני קוראים לפתוח את המעברים. "שליט אסיר אחד, אבל כל החיים של הרבה מאוד אנשים כבר מתנהלים סביבו והמצור הזה לא יכול להימשך", אמר סמי עבייד, עיתונאי פלסטיני המארגן את המחאה.


המחאה במעבר. "להראות שלא שכחנו" (צילום: צפריר אביוב) 

 

אחת המפגינות, יעל יצחקי, אמרה כי "אנחנו לא אומרים נואש למרות שכבר עברו שלוש שנים. המטרה בראש ובראשונה היא להראות שלא שכחנו, ולהזכיר למי שיקבל את ההחלטה משני הצדדים שהגיע הזמן להתקדם". גלבוע הסביר כי בשלב הבא, בכוונת המפגינים לחסום גם בתי כלא בישראל כדי לא לאפשר ביקור אסירים. "לצערי כבר הבנו ששום דבר לא הולך במדינה הזו בלי כוח", אמר.

 

"הפגנה לא תעזור"

נהגי המשאיות שהובילו מזון וסחורות לרצועת עזה נבלמו בכניסה למחסום על-ידי המפגינים, רובם הביעו תמיכה במחאה, קיבלו על עצמם את הדין וישבו בכניסה למחסום. אחד מנהגי הסחורות בכרם שלום, נתן רוזנהג, אמר: "אני  תומך מלא בשביתה, גם אם יפטרו אותי. אני יודע שההפגנה הזו לא באמת תעזור, אבל חשוב למחות". לעומתו, נהג המשאית עודד טל, סבור אחרת. "אני בעד המטרה, אבל אני חושב שההפגנה הזו מיותרת. היא ממילא לא תעזור".

 

היוזמה להפגנה בצדו הפלסטיני של הגבול היתה של סמי עבייד,

ששמע על המחאה הישאלית שמארגן יואל מרשק. לדבריו, הדרישה שלא לפתוח את המעברים עד לפתרון סוגיית שליט לא הוגנת ולא אנושית. "גם אנחנו רוצים שפרשת שליט תסתיים ושהמצור על הרצועה יוסר, אנשים אומרים שאי אפשר לחיות כך עוד מאות שנים". עבייד אמר כי המצור על הרצועה הוא "פשע נגד הילדים הפלסטינים", אך הדגיש: "אנחנו לא נכנסים לכמה אסירים ישוחררו".

 

לדבריו, השאלה המרכזית היא "האם לדרג המדיני יש רצון לפתור את הסוגיה הזאת". עבייד הוסיף כי "בהפגנה שלנו אנחנו קוראים לעולם ללחוץ על ישראל שתסיר את המצור וקוראים לפעולה שתביא לפיתרון סוגיית שליט. לא ייתכן שהמצב הנוכחי יימשך. כולם רוצים לראות את הסוגיה הזו של שליט נגמרת".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המפגינים במעבר לעזה
צילום: צפריר אביוב
שלט עם מספר ימי השבי
צילום: צפריר אביוב
צילום: AP
גלעד שליט. עדיין בשבי
צילום: AP
מומלצים