אקורד הסיום של השופטת ברכה אופיר-תום
מי ששלחה לפני יומיים את אסי אבוטבול לכלא תיתן היום את גזר הדין האחרון שלה - במשפטו של השר לשעבר אברהם הירשזון. במערכת המשפטית מצטערים על פרישתה של השופטת המוערכת מבית משפט המחוזי בתל-אביב
לאחר עשרות שנים של עשייה משפטית תיתן בצהריים (יום ד') השופטת ברכה אופיר-תום את גזר הדין האחרון שלה. היא תגזור את דינו של שר האוצר לשעבר, אברהם הירשזון, שהורשע בגניבה.
בשנתיים האחרונות כיהנה השופטת אופיר-תום כראש הרכב בכמה מהתיקים הקשים ומהתוקשרים ביותר, שנידונו בבית משפט המחוזי בתל-אביב. ביום שני היא גזרה 13 שנות מאסר על העבריין אסי אבוטבול, שהורשע בתחילת החודש יחד עם כמה מאנשיו בניהול ארגון פשיעה ובהלבנת הון. בעקבות משפט זה היא מאובטחת 24 שעות ביממה.
השופטת אופיר-תום עמדה בראש הרכב השופטים במשפטו החוזר של הפדופיל אדריאן שוורץ, שהורשע בשבוע שעבר שוב באונס של ילדה בת 11 במקלט בירושלים בשנת 1991. בחודש ינואר היא גזרה מאסר עולם ועשר שנים נוספות על ארבעת תושבי רצועת עזה, שביצעו את שוד ה"ברינקס" בטירה בדצמבר 2004, ובמהלכו רצחו את המאבטח מוטי כהן.
אופיר-תום והירשזון, לקראת ההכרעה הסופית (צילום: שאול גולן)
בשנת 2006 היא עמדה בראש הרכב שופטים ששלח את עבאס אל-סייד, שהורשע בתכנון הפיגוע במלון פארק בנתניה בליל הסדר ב-2002, בו נרצחו 30 בני-אדם ונפצעו עשרות - ל-35 מאסרי עולם. היא גם היתה הראשונה ששלחה עבריין למאסר על-פי חוק המאבק בארגוני הפשע - בספטמבר 2008. ראש הארגון, מרואן נאצר, נידון ל-15 שנות מאסר בפועל.
השופטת אופיר-תום החלה את דרכה דווקא בתחום שונה לחלוטין ולמדה ספרות, אנגלית והיסטוריה. לאחר מכן, ב-1972, היא סיימה את לימודי המשפטים, ושימשה כעורכת דין בפרקליטות מחוז מרכז ובפרקליטות מחוז תל-אביב, שם עסקה בתיקי מס הכנסה וניירות ערך. באוגוסט 1989 מונתה לשופטת בבית-משפט השלום בתל-אביב וטיפלה בכמה מהתיקים החשובים ביותר. ב-1995 נבחרה לבית המשפט המחוזי, בו היא מכהנת מאז 2006 כסגנית נשיא.
אופיר-תום נחשבת לשופטת רצינית ועניינית. בכירי בית המשפט הביעו צער על פרישתה.