השופט דרורי משיב: פסיקתי - בלי גזענות ורשעות
השופט המחוזי ששמו עלה כמועמד לעליון משיב לביקורת על פסק הדין מעורר המחלוקת שבו פגע לכאורה בעולה מאתיופיה: "אין צל צילו של רמז לגזענות". תמיכה מקיר לקיר בדרורי בין השופטים, שמאשימים "פוליטיקאים בעלי אינטרס" בליבוי מהומה על לא מאומה
"כוונת פסק הדין והמסר העולה ממנו הינה ההיפך המוחלט מכפי שזו פורשה בכלי התקשורת. בכל מקרה, אין בפסק הדין רמז ולא צל צילו של רמז לגזענות כלשהי או לרשעות". כך השיב הערב (יום ד') שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, משה דרורי, לביקורת על מועמדותו לכהונת שופט עליון.
הסערה קמה לאחר ששמו של דרורי הועבר בידי שלושה מחברי הוועדה לבחירת שופטים כמועמד לשופט בבית המשפט העליון. בעקבות זאת, התקבלו עשרות פניות זועמות בלשכת השופטת דורית ביניש, שר המשפטים יעקב נאמן ויתר חברי הוועדה. ח"כ שלמה מולה (קדימה) אמר כי יפנה בנושא לבג"ץ במקרה הצורך, לאור פסק דין מעורר מחלוקת שיצא תחת ידו של השופט המחוזי לפני כשלוש שנים.
התיק שבו מדובר דן בחרדי שדרס קופאית. האברך עזב חנות מבלי ששילם וכאשר הקופאית נעמדה מול מכוניתו בניסיון למנוע ממנו לברוח - הוא נסע בכל מקרה ופגע בה בכוונה. השופט החליט לא להרשיע את האברך, שהודה במעשים, מחשש שרישום פלילי יפגע בתקוותו להתמנות לבית הדין הרבני. עוד הסביר כי השופט כי האברך חזר בתשובה וביקש מחילה, כפי שדרש הרמב"ם. דרורי קבע עוד כי הפרשה דווקא היטיבה עם הנפגעת, עולה מאתיופיה, משום שבגלל האירוע - ובעקבות עדותה בבית המשפט היא סוף סוף "השתלבה בחברה הישראלית".
"כל קורא סביר של פסק הדין יחוש כי השופט נהג בסימפטיה וביחס חיובי במיוחד כלפי המתלוננת", טוען דרורי לאחר הביקורת שנשמעה. "פסק הדין דן ברובו בשאלת המשקל שיש לתת למי שמתחרט וחוזר בתשובה ומוכן לפצות את נפגע העבירה. דווקא כבוד האדם והרצון להגן על הנפגעת הנחו את בית המשפט והובאו בחשבון בעניין אי הרשעת הנאשם, אשר הביע סליחה וצער, שהתקבלו על ידי המתלוננת".
"בפסק הדין הביא בית המשפט בחשבון, בין היתר, גם את המלצת שירות המבחן להימנע מהרשעת הנאשם, וכן הובאו תקדימים רבים מפסיקת בתי המשפט השונים, אשר בהם, בנסיבות חמורות יותר, לא הורשע הנאשם", אמר דרורי בתגובה והזכיר כי הנפגעת הביעה את סליחתה לדורס בבית המשפט. עוד ציין כי בפסק הדין חייב את הנאשם לשלם למתלוננת פיצויים בסך 10,000 שקל.
"השתלחות לשם רוע בשופט משכמו ומעלה"
גם במערכת בתי המשפט ביקשו לגבות את השופט המחוזי ופסיקתו שעוררה סערה. "כעיקרון ביקורת על פסקי דין של בית משפט היא לגיטימית", מסרה הדוברת אילת פילו, "אולם הביקורת על פסק דינו של כבוד השופט משה דרורי חרגה באופן בלתי סביר ובלתי אחראי מהראוי וכללה השתלחות אישית בוטה מאין כמוה כלפי השופט. מערכת בתי המשפט מצרה על כך".
תדהמה היתה גם מנת חלקם של שופטי ועובדי בית המשפט המחוזי בירושלים, בעקבות הפרסומים על פסק הדין. בינם לבין עצמם, טענו השופטים שנעשה לדרורי עוול נוראי. השופטים טוענים כי "אנשים מסוימים תפסו טרמפ" על פסק הדין, ולא הבינו את משמעותו. "נעשה לשופט דרורי עוול נוראי", אמרו היום שופטים בבית המשפט. "זוהי השתלחות לשם רוע. השופט דרורי הוא אדם לא גזען, לא רשע והוא שופט משכמו ומעלה".
"מי שקורא את פסק הדין לעמקו", הוסיפו השופטים, "מבין כי השופט
דרורי לא כלל בו שום אמירה גזענית אלא להפך. השופט התכוון רק לטוב, ומה שפורסם בכלי התקשורת הוצא מהקשרו ולובה על ידי מספר פוליטיקאים בעלי אינטרס". לדבריהם, השופט דרורי הינו מועמד ראוי לכהן כשופט בבית המשפט העליון ואף מתעלה על שאר השופטים ברשימה.
"לא ידוע מה מטרת הפרסומים, אבל מוזר שדווקא עכשיו, כאשר פורסמה מועמדותו, החלו פרסומים כאלו", הוסיפו שופטים. "זה נראה כאילו מישהו רוצה לטרפד לו את המינוי".