ירידה של 1.5% במספר דורשי העבודה במאי
שירות התעסוקה: בחודש שעבר הסתכם מספרם של דורשי העבודה ב-229.8 אלף. לצד הירידה במספר דורשי העבודה התמתן שיעור הגידול במספר המובטלים
אופטימיות מהוססת בשירות התעסוקה. מנתוני השירות עולה שבחודש מאי הסתכם מספרם של דורשי העבודה ב-229.8 אלף. מדובר בירידה בשיעור של 1.5% במספרם הכללי של דורשי העבודה בהשוואה לאפריל, זאת בנתוני מגמה המנכים השפעות עונתיות ואירועים חד פעמיים. בנתונים מקוריים חלה עלייה של כ-4% בהשוואה לחודש הקודם ועלייה של 27% בהשוואה לחודש המקביל אשתקד, אז היו עיצומים בשירות התעסוקה.
מנכ"ל שירות התעסוקה יוסי פרחי אמר ש"ניתן להעריך בזהירות שאנו בתחילתה של מגמת ירידה במספר המצטרפים החדשים לדורשי העבודה שנובעת בעיקרה מהירידה במספר המפוטרים. מספרם המקורי של המפוטרים בחודש מאי הסתכם ב-14,500 לעומת 18,300 בממוצע חודשי בתקופה שבין נובמבר 2008 למרס 2009".
משירות התעסוקה נמסר, שלצד הירידה במספר דורשי העבודה נמשכת מגמת ההתמתנות בשיעור הגידול של מספר המובטלים, שהסתכם ב-213.1 אלף. מדובר בעלייה של 1.4% בהשוואה לאפריל. זאת, כשבאפריל שיעור הגידול עמד על 1.7% לעומת מרס. במרס עמד שיעור הגידול על 2.2%, בפברואר על 2.6%, ובינואר ובדצמבר על 2.8%.
מספרם הכולל של דורשי עבודה חדשים, בנתונים מקוריים ללא ניכוי השפעות עונתיות, הגיע במאי ל- 20.3 אלף. מרביתם, 71.2%, הם מפוטרים.
משירות התעסוקה נמסר שלאחר 4 שנים של ירידה בשיעור חודשי ממוצע של 0.5% בנתוני האבטלה, חל בחודש אפריל אשתקד מהפך במגמה, כשממאי 2008 עד אפריל 2009 ישנה מגמה ברורה של עליה באבטלה בשיעור חודשי ממוצע של 1.8%. כשהחל מחודש פברואר 2009 יש מגמה של התמתנות בשיעור הגידול.
עלייה בדרישות לעובדים
בלשכות התעסוקה נרשמו בחודש מאי השנה 22.4 אלף דרישות לעובדים, בהשוואה ל- 20.8 אלף בחודש המקביל אשתקד. מדובר בעלייה של 7.5%, בדרישה לעובדים. במאי אשתקד היו עובדי שירות התעסוקה בעיצומים ועבדו 13 ימים בלבד, לעומת 20 ימי עבודה במאי האחרון. בהשוואה לאפריל, בו היו רק 13 ימי עבודה, נרשמה עליה של כ-33.3% בדרישות לעובדים. מדובר בנתונים מקוריים שאינם מנוכי עונתיות.
על אף הנתונים החודשיים המעודדים אמר מנכ"ל שירות התעסוקה כי "בחמשת החודשים הראשונים של שנת 2009...חלה ירידה בשיעור של 6.7% בביקוש לעובדים המוסברת מההאטה בפעילות המשקית".
בתגובה לנתונים אמר שר התמ"ת בנימין (פואד) בן אליעזר: "אכן יש מגמה חיובית בנוגע לנתוני האבטלה ולצמיחה במשק, עם זאת מוקדם עדיין לשמוח – עבודה רבה עוד לפנינו, אנחנו כממשלה צריכים להמשיך ולתמוך בעסקים הקטנים והבינוניים, להרחיב את אפשרויות התעסוקה, לצמצם את הפיטורים ולהשקיע במחקר ופיתוח". הוא הוסיף ש"משרד התמ"ת ימשיך לפעול בכל האמצעים והכלים העומדים לרשותו כשהקריטריון המוביל ימשיך להיות תוספת מועסקים".