ברק בדרך לארה"ב: אין הסכמה על מה שיגיד
שר הביטחון ינסה להעלות הצעה עוקפת, ש"עתיד ההתנחלויות ייקבע במשא ומתן מפורט בין ישראל לפלסטינים". בפורום שכינס ראש הממשלה התגלעו חילוקי דעות בנוגע לבנייה בהתנחלויות
בדרך ל"רכך" את האמריקנים: שר הביטחון, אהוד ברק, יצא אחר-הצהריים (יום ב') לארצות-הברית, לאחר שפורום השישייה, בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו, לא הסכים להקפיא את הבנייה בהתנחלויות. ברק יבקש לרכך את התביעה של ארצות-הברית ואירופה, באמצעות הצעות עוקפות, כמו ש"עתיד ההתנחלויות ייקבע במשא ומתן מפורט בין ישראל לפלסטינים".
בצהריים התכנסו בלשכת ראש הממשלה - נתניהו, ברק, אביגדור ליברמן, דן מרידור, בני בגין ומשה יעלון. לדיון הצטרפו גם גורמי מקצוע נוספים, ובראשם השליח המיוחד של ראש הממשלה למשא ומתן עם הפלסטינים עו"ד יצחק מולכו, שיצא עם ברק לפגוש את מיטשל בארצות-הברית.
בראש מחנה המתנגדים מתייצבים השרים בגין ויעלון, הנתמכים על-ידי ליברמן. לדעתם, הפסקת הבנייה בהתנחלויות שאמורות להישאר בידי ישראל היא קו אדום. כמו כן נסב הדיון על עתיד הדיאלוג עם הפלסטינים - בניסיון למצוא נוסחה שתמנע את ההתעקשות של ארצות-הברית ואירופה על הפסקת הבנייה בהתנחלויות.
ראש הממשלה נתניהו וברק סבורים שאם תימצא נוסחה שתקבע את עתיד ההתנחלויות בדיאלוג ישיר בין הפלסטינים לישראל, ניתן יהיה לדחות את ההכרעה. במסגרת זו התנהל דיון קשה בין אלה התובעים משא ומתן ישיר ללא תנאים מוקדמים, כמו בגין ויעלון, לבין אלה הסבורים שהמציאות הבינלאומית כופה על ישראל ביצוע מחווה שתאפשר התנעת תהליך מדיני, כמו ברק.
"מחווה זמנית"
ברק סבור שיש להציע ולו מחווה להקפאה זמנית של הבנייה בהתנחלויות - אם הדבר אכן יוביל לחידוש הדיאלוג עם הפלסטינים. לדעתו, מחווה כזו תוציא את ישראל מעמדת "הסרבנית". נכונות למחווה כזאת, סבור שר הביטחון, תאפשר חידוש התהליך המדיני עם הפלסטינים ועם מדינות ערב.
ברק פרסם הודעה לקונית, שבה נכתב: "הדיאלוג האינטימי והישיר עם ארצות-הברית נמשך. השיחות עם מיטשל הן המשך לנאום הנשיא אובמה בקהיר ולנאום ראש הממשלה נתניהו בבר-אילן.
מטרתן לקדם את ההליך של הסדר אזורי כולל במזרח התיכון. במסגרת זאת ניתן לקיים משא ומתן יעיל ומעשי עם הפלסטינים. השאלות הנוגעות להתנחלויות יכולות למצוא פתרונן במסגרת דיאלוג זה".
שרים בכירים, שהיו שותפים לדיונים, אמרו שבסופו של דבר לא תהיה לאמריקנים ברירה אלא להבין את המציאות המזרח תיכונית המורכבת. לדבריהם, בסופו של דבר ייאלץ ממשל אובמה להבין שגם לישראל קווים אדומים ואחד מהם הוא סוגיית האפשרות לקיים חיים נורמאליים בגושי ההתנחלויות הצפויים להישאר בסופו של דבר בידי ישראל.