שתף קטע נבחר
 

השכר הריאלי בתעשייה ירד ב-2.1%

השכר הריאלי בתעשייה עמד בסוף מרס על 11,350 שקלים לחודש, הרבה יותר מהממוצע במשק ומשכר המינימום, אבל קצת פחות מהשכר בשנה שעברה. התעשיינים מעריכים שהירידה בשכר תימשך ותגיע עד סוף השנה ל-5%

השכר הריאלי בתעשייה צפוי לרדת בשנת 2009 בשיעור שבין 5% - ל-6% - בשל המשבר הכלכלי. כך עולה מסקירה שהכינה דפנה אבירם-ניצן, מנהלת המחלקה למחקר כלכלי בהתאחדות התעשיינים.

 

"העמקת המיתון בתעשייה חייבה מפעלים רבים לנקוט במהלכי התייעלות, החל בצמצום שעות נוספות ומשמרות ועד להורדות שכר למנהלים, ובחלק מהמקרים גם ליתר העובדים, כגון מעבר לשבוע עבודה מקוצר ויציאה לחופשות מרוכזות.

 

מהניתוח עולה, כי ברבע הראשון של השנה נרשמה ירידה ריאלית של 2.1% בשכר הממוצע בתעשייה, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. זאת, לאחר נסיגה בשכר בקצב שנתי של 2.7% שנרשמה בשכר הממוצע בשני הרבעונים האחרונים של 2008 ושל 2.1% ברבע השני אשתקד. השכר הממוצע בתעשייה עמד בסוף הרבעון הקודם על 11,350 שקלים לחודש - ולמרות הירידה, הוא עדיין גבוה בכ- 40% מהשכר הממוצע במשק וכמעט פי שלושה משכר המינימום.

  

ירידה חדה בשכר בהייטק, ירידה מתונה בתעשייה הכבדה

 מניתוח התפתחות השכר לפי ענפים עולה כי השכר הממוצע בהייטק ובתעשיות הטכנולוגיות רשם ברבעון הראשון ירידה ריאלית חדה של 4.8%, בהמשך לירידה של 8.1% ברבע האחרון אשתקד. מדובר ברבעון החמישי ברציפות בו נרשמת ירידת שכר בתעשייות הטכנולוגיה העלית, שעמד בסוף הרבעון על ממוצע של 16,483 שקל בחודש.  

 

השכר בתעשיות המתכת, הפלסטיק והמחצבות רשם ברבעון הראשון נסיגה ריאלית של 0.8% ועמד בסוף הרבעון על 9,606 שקל בממוצע לחודש. השכר בענפי הכימיקלים וזיקוקי הנפט, המכונות והציוד החשמלי ירד ברבעון הקודם ב-0.3% והגיע לממוצע של 13,906 שקל לחודש, לאחר גידול של 1.9% ברבע האחרון אשתקד וירידה רצופה לאורך כל שנת 2008.

 

ואילו השכר בתעשיות המסורתיות - מזון ומשקאות, טקסטיל, רהיטים, נייר ודפוס - רשם ברבעון הקודם ירידה ריאלית של 3.6% ועמד בסוף הרבעון על 7,572 שקל בממוצע לחודש. השכר בתעשיות המסורתיות יורד ברציפות מאז הרבעון השני של 2008, אך מאז שנת 2002 לא נרשמה בו ירידה ריאלית כה חדה.

 

השכר הגבוה ביותר בתעשייה נרשם בענף הכרייה והחציבה, שעמד בסוף הרבעון הקודם על 32,440 שקל בחודש, ואחריו בענף ציוד תקשורת אלקטרוני – 20,355 שקל בחודש, למרות ירידה ריאלית של 6% שרשם ברבעון. השכר הנמוך ביותר נרשם בענף הנעליים והעור - 6,111 שקלים בחודש (פי 1.5 גבוה משכר המינימום) אך הוא לפחות לא רשם ירידה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עובדי מפעל עוף העמק
צילום: חגי אהרון
מומלצים