פרשת מיידוף: הזעם מופנה כלפי הרשויות
אחרי שיו"ר נאסד"ק לשעבר, שהורשע בהונאת פונזי ענקית, נדון ל-150 שנות מאסר, מפנים הקורבנות את זעמם כלפי הרשויות הפדרליות, ש"נכשלו כישלון חרוץ" בפיקוח על המגזר הפיננסי. עוד דווח כי צפויים 10 או יותר כתבי אישום נוספים בפרשה
יממה לאחר שברנרד מיידוף נדון ל-150 שנות מאסר, החוקרים עדיין לא יודעים לאן נעלמו מיליארדי הדולרים שגנב מקורבנותיו. השופט דני צ'ין, שגזר על מיידוף את העונש המקסימלי האפשרי, נתן לרשויות הפדרליות 90 יום נוספים לאיתור הכספים שגנב יו"ר נאסד"ק לשעבר.
- סוף או התחלה? גזר דינו של מיידוף: 150 שנות מאסר
התובעים גילו כי מיידוף קיבל כ-13 מיליארד דולר ממשקיעים (בהערכות שמרניות), אך נאמן בית המשפט הצליח לאתר עד כה רק 1.2 מיליארד דולר. המשקיעים המרומים האמינו כי כספם הושקע, ואמור להיות שווה היום כ-65 מיליארד דולר. עורך דינו של מיידוף, אירה סורקין, טען בתוקף בבית המשפט שלא הועברו כספים לחשבונות זרים.
לנוכח כמות הכסף המעטה שאותרה, נותרו שאלות רבות, בהן מי לקח את הכסף לכיסו, האם הנפגעים יפוצו, ומהי מידת האחריות של הרשויות בסיפור.
המומחה הפיננסי רוג'ר סיפרט אמר לסוכנות הידיעות AFP כי קיימים שני תסריטים אפשריים למקום הימצאו של הכסף. לדבריו, לפי התסריט הראשון, הכסף עבר לכיסם של בני משפחת מיידוף לשימושם האישי או העסקי. במקרה הזה, לדבריו, ניתן יהיה לאתר כמות משמעותית מהכסף בהשקעה של מספיק זמן ואנרגיה.
התסריט השני, לפי סיפרט, נוגע לטבעה של הונאת הפירמידה - רוב הכסף שזרם לקרן במהך השנים שולם כנראה למשקיעים הראשונים שרצו לצאת. הוא סובר שזה היה השימוש העיקרי בכספים.
עבור רבים מהנפגעים, השאלה העיקרית כבר אינה לאן הלך הכסף, אלא האם הממשלה תפצה אותם על כישלונה באיתור הונאת הענק.
מייקל דה ויטה, קורבן של מיידוף ומייסד איגוד של כ-100 נפגעים שנקרא "ניצולי מיידוף", מטיל חלק מהאחריות על כתפי רשות ניירות ערך האמריקנית (SEC) ורשויות נוספות שתפקידן לפקח על מוסדות השקעות, שנכשלו כישלון חרוץ במקרה הנוכחי, למרות אזהרות חוזרות ונשנות. לדבריו, רשות ניירות ערך התנהלה באופן "בלתי כשיר, מושחת ושגובל בהזנחה פושעת" בפיקוח על המגזר הפיננסי.
10 כתבי אישום נוספים
עוד דווח אמש כי התביעה בארה"ב עשוייה להגיש כתבי אישום פליליים נגד עשרה או יותר מעורבים נוספים בפרשת מיידוף. מקור מסר לסוכנויות הידיעות כי ה-FBI "קרובה יותר להתחלה מאשר לסוף" החקירה. לדברי המקור, "כנראה שיוגשו כתבי אישום נגד אנשים נוספים. ככל הנראה, מדובר ב-10 או יותר, אבל זה יהיה תהליך ממושך, שיימשך חודשים או אפילו יותר".
דוברת התובע הכללי במנהטן סירבה להגיב על הידיעה. החוקרים הפדרלים לא אמרו מי נמצא במוקד החקירה, אך הביעו ספק בטענה של מספר אנשים שעבדו בחברה של מיידוף כי לא ידעו דבר על ההונאה. עורכי דין ומומחים לפשעי צווארון לבן אמרו לאורך כל הדרך כי ההונאה מורכבת מכדי להיות עבודה של אדם אחד.
רות מיידוף: מתביישת במעשיו של בעלי
אישתו של ברנרד מיידוף פרסמה הודעה אחרי השמעת גזר הדין, בה אמרה כי היא חשה נבגדת, ומתביישת עמוקות במעשיו של בעלה. לדבריה, "אני שוברת את שתיקתי עכשיו, מכיוון שהימנעותי מלדבר התפרשה כאדישות או חוסר אהדה למצוקת קורבנותיו של הפשע שביצע בעלי ברני, וזה ההיפך מהאמת".
לדברי רות מיידוף, "מאותו רגע בו סיפר לי בעלי על ההונאה העצומה שביצע, יש לי שתי מחשבות - האחת היא שכל כך הרבה אנשים שסמכו עליו נהרסו פיננסית ורגשית, והשניה היא שחיי עם האדם שהכרתי במשך 50 שנה הסתיימו.. בעלי היה אדם שכולנו כיבדנו והערכנו והפקדנו בידיו את חיינו ואת מחייתנו... כמו כולם, גם אני חשה נבגדת ומבולבלת. האיש שביצע את ההונאה הנוראית הזו אינו האיש שהכרתי כל השנים האלו".