שתף קטע נבחר
 

שיקום קוצני: האם נדרסה, קיפודי החולות שרדו

שני גורי קיפודי חולות בני שלושה ימים, נותרו יתומים ברעננה לאחר שאמם נדרסה על ידי רכב. היונקים הקטנים הובאו לטיפול בחודש שעבר לבית החולים לחיות בר. השבוע הם פקחו את עיניהם לראשונה והם גדלים בקצב משביע רצון. לאחר שילמדו לצוד את מזונם ואת אמנות המסתור, הם יושבו בעוד שלושה חודשים בחזרה לטבע

שני גורי קיפודי חולות בני שלושה ימים הגיעו בחודש שעבר לבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן לאחר שהתייתמו מאימם. היונקים הקטנים נמצאו ברעננה על ידי תושבת העיר שהבחינה בהם מסתובבים לבד.

 

"למרבה המזל, היא יצרה עימנו קשר ודיווחה על כך שהיא רואה שני גורים", מספרת ל-ynet עינת מטלון, עוזרת וטרינר ו"האמא" המאמצת של הגורים והגוזלים בבית החולים לחיות בר. "ביקשתי ממנה לבדוק האם היא רואה את האמא בקירבה והיא סיפרה שהיא נדרסה, כך ששני גורים קטנים שהולכים ברחוב בעיר ומחפשים את האם ומזון, זה לא מצב תקין".  

 

קיפודים תחת מעקב. הפקה: ארז ארליכמן, צילום: רועי גזית, עריכה: רונה פפר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

השטחים הטבעיים מתמעטים והקיפודים סובלים

כשהגורים הגיעו לראשונה לבית החולים, הם היו נטולי קוצים ועם רעב גדול. מטלון, כיאה לאמא מאמצת, מאכילה אותם כל שעתיים בתערובת של מזון רפואי מועשר ואוכל מן החי, ומלמדת אותם בהדרגה כיצד לאכול מהמזרק הקטן. גם לאחר המשמרת בבית החולים, העבודה של מטלון לא מסתיימת והיא חוזרת למשפחתה עם צמד הגורים. "הם צריכים לאכול גם בלילה", היא מציינת.

 

בישראל מצויים שלושה מיני קיפודים, הקיפוד המצוי, קיפוד החולות וקיפוד המדבר. קיפוד החולות נחשב לקטן מבין החבורה, הוא אוכל-כל ופעיל בלילה. כל מיני הקיפודים נחשבים לחיות בר מוגנות ואסור להחזיקם בשבי. עם התרחבות שטחי הבנייה והחקלאות, נפגעים גם השטחים החוליים, המהווים בית לקיפודי החולות. גם מאבקים עם קרובי משפחתם, הקיפודים המצויים על טריטוריות גם מהווה עבורם אתגר לא קטן.

 

"מספיק שטרקטור מגיע לעשות עבודות בכביש וחופר בורות, הוא עשוי לפגוע במחילה של קיפודים", אומרת מטלון. "האדם משתלט על שטחים טבעיים והקיפודים נאלצים לחיות בסמוך אלינו, מה שמעמיד אותם בסכנה, אבל מצד שני, בזכות אנשים ערניים, רבים מהם מגיעים אלינו לטיפול רפואי".

 


הגורים לאחר שבוע בבית החולים (צילום: רועי גזית)

 

ילמדו לצוד מזון חי ולהסתתר מפני טורפים

לאחר שבועיים של אישפוז וטיפול בבית החולים, הקיפודים הכפילו את משקלם וגדלים בקצב משביע רצון. לאחרונה, הם אף פקחו את עיניהם לראשונה. "הם מתחילים להתמצא בסביבה שלהם, סקרנים, מגששים, מרחרחים כל דבר ואפילו כבר יודעים מתי הם אמורים לאכול כל יום", מספרת מטלון.

 

בעוד מספר שבועות, הם יועברו לכלוב שיקום גדול מיוחד בו ילמדו המטפלים את יסודות ההישרדות בטבע. "הם יצטרכו לדעת כיצד ללכוד ולטרוף מזון מן החי, לחפור מחילה ולהסתתר מפני טורפים", מסבירה מטלון. "הם לא יחזרו לרעננה, אלא נשיב אותם לשטח חולי פתוח, בשאיפה בשמורת טבע מוגנת כך שנדע שהם בטוחים יותר. אני מאמינה שתוך שלושה חודשים, הם יגדלו ויצאו לחיים חדשים".

 


 

רוצים עוד סיפורי חיות? בואו לבקר בבלוג "בית החולים לחיות בר"  

 

מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם הגורמים הבאים: מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* >> שמוליק לנדאו: 057-8842263 (מירס: 96*77*2000) >> עינת מטלון במרפאת בית החולים בספארי בר"ג: 057-8663920, 03-6305322

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לומדים לאכול במידה
צילום: רועי גזית
מומלצים