הרשויות בארה"ב סגרו שבעה בנקים נוספים
מדובר בשישה בנקים באילינוי ואחד בטקסס; בכך מגיע מספר הבנקים שקרסו השנה בארה"ב ל-52 - כפול ממספר הקריסות בכל 2008; ברקע: הצעה להחמרת הדרישות מחברות פרטיות המעוניינות להשתלט על בנקים שקרסו
ששה בנקים באילינוי ובנק בטקסס נסגרו אתמול (ה') לאחר שרשויות הפיקוח הממשלתיות הציעו חוקים חדשים להחמרת הדרישות מחברות פרטיות המעוניינות להשתלט על בנקים שקרסו. מספר הבנקים שקרסו השנה הגיע ל-52 - יותר מפי שניים ממספר הקריסות בכל 2008. ב-2007 נסגרו שלושה בנקים בלבד.
הסוכנות הפדרלית לביטוח פיקדונות (FDIC) מונתה לכונסת הנכסים של שבעת הבנקים, וסך העלות של שבע הסגירות ל-FDIC תעמוד על 314.3 מיליון דולר.
סך הנכסים של הבנקים שנסגרו אתמול מוערך בכ-1.49 מיליארד דולר, והם מחזיקים בפקדונות בהיקף של 1.34 מיליארד דולר. מרבית הבנקים שנסגרו אתמול כשלו בעיקר על רקע עלייה בהלוואות שהפכו לחדלות פירעון בעיקר בסקטור הנדל"ן, והפסדי השקעה על ניירות ערך מסוג CDO. יש לציין כי ששת הבנקים שנסגרו באילינוי אתמול נמצאים בבעלות משפחה אחת, והמודל העסקי של כולם זהה למדי. מרביתם סבלו מריכוז חשיפה להלוואות מסוכנות לסקטור הקבלנות והנדל"ן האמריקאי - הלוואות שהפכו בסיכומו של דבר לחדלות פירעון.
העובדה שששת הבנקים מאילינוי נסגרו אינה מפתיעה גם על רקע העובדה שהמדינה סובלת משיעור אבטלה של מעל 10%, הרבה מעל הממוצע האמריקאי, שעומד על כ-9.4%. בדטרויט, אילינוי, מועסקים תושבים רבים מאוד במפעלי הרכב של ג'נרל מוטורס וקרייזלר, יצרניות הרכב הסובלות מאוד מהמשבר הכלכלי, במיוחד לאחר שג'נרל מוטורס פשטה רגל.
במסגרת חוקים חדשים שהציעה הסוכנות באתמול, חברות פרטיות המעוניינות לרכוש בנקים שקרסו יעמדו בפני דרישות הון וגילוי נוקשות, אך חלק מרשויות הפיקוח כבר מזהירות כי ההצעה עשויה להיות מחמירה מדי. הסוכנות הפדרלית לביטוח פיקדונות מעוניינת להרחיב את מספר הרוכשים הפוטנציאליים למספר ההולך וגדל של הבנקים שסגרה במשך המשבר הפיננסי. לאור ההתעניינות הגוברת של חברות פרטיות, ששיטותיהן ומניעיהן אינם ברורים תמיד, הסוכנות מנסה ליצור מערכת דרישות כדי לוודא שהבנקים לא יקרסו בשנית.