שתף קטע נבחר

 

נועם שליט יעיד בז'נבה: הפלסטינים בני ערובה

ועדת החקירה של האו"ם תשמע היום את הצד הישראלי, ואת אביו של החייל החטוף. ישראל הרשמית אינה משתפת פעולה

בארמון האומות בז'נווה, מול הוועדה שמינה האו"ם לחקור "פשעי מלחמה" במהלך מבצע עופרת יצוקה, תישמע היום לפני הצהריים עדותם של ארבעה ישראלים, על פשעי המלחמה שביצע החמאס עוד הרבה לפני המבצע הצבאי. העדות הבולטת תהיה עדותו של נועם שליט, אביו של החייל החטוף גלעד שליט.

 

יותר משלוש שנים לאחר החטיפה, לא מאפשר הארגון לנציגי הצלב האדום לבקר אצל החייל החטוף ולבדוק את מצבו. במהלך התקופה קיבלו הוריו שני מכתבים, וקלטת אודיו בקולו.

 

במטה שליט אמרו הבוקר כי נועם שליט יתייחס בעדותו לשתי נקודות עיקריות. הראשונה, היא שהחמאס פועל מאז החטיפה בניגוד לאמנות בינלאומיות:

 "החל מאירוע החטיפה עצמו, וכלה בעובדה שעד היום אי אפשר לבקר את גלעד ולקבל אות חיים או מידע על מצבו הבריאותי והנפשי, ועל תנאי כליאתו".

 

בנוסף, מתכוון שליט לנצל את הבמה ולפנות לעם הפלסטיני בעזה: "הוא רוצה שיבינו שהם עצמם מוחזקים כבני ערובה במהלך שלוש השנים האלה, על ידי המנהיגים שלהם מהחמאס. בגלל שהמנהיגים עדיין מחזיקים בגלעד, ולא מאפשרים את קיום העסקה, הם הופכים את עמם לבני ערובה. המשמעות של המשך החזקתו של גלעד בשבי, ללא משא ומתן וללא הסדר, היא המשך בהגבלות על מעבר סחורות ומזון לרצועה, והמשך החזקת בני המשפחות הפלסטיניות במאסר בישראל".

 

הוועדה, שבראשה עומד התובע הבינלאומי היהודי ריצ'רד גולדסטון, אמורה להיגש דו"ח בחודש הבא. גולדסטון ויתר חברי הוועדה שהו עד לאחרונה ברצועת עזה וגבו שם עדויות.

 ראש משלחת האו"ם אמר באחרונה כי העדויות היו כואבות. "אנו כבני אנוש חייבים לרשום את התרשמותנו העמוקה מן הפרטים, במיוחד מן הסבל העמוק והכאב עליהם שמענו", אמר.

 

ישראל הרשמית אינה משתפת פעולה עם הוועדה, בטענה שהיא לוקה בחוסר אובייקטיביות. שר הביטחון, אהוד ברק, אמר בחודש שעבר למזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, עמו נועד בניו-יורק: " אנחנו רואים בחומרה את ההגדרה של המנדט שקיבלה ועדה זו לעסוק בפשעי מלחמה. הם לא יבדקו את הצד השני, לא יחקרו את סדרת אירועי הטרור לאורך שנים".

 

גלעד שליט נחטף לרצועת עזה לפני 1,107 ימים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נועם שליט. יעיד
צילום: גיל יוחנן
ראש הוועדה, ריצ'רד גולדסטון
צילום: AP
מומלצים