שתף קטע נבחר

 

המדינה: החלטה לפינוי מגרון, לכל הפחות עוד שנה

בדיון בבג"ץ בעתירה לפינוי המאחז, ביקש נציג הפרקליטות להמתין עד להשלמת התוכנית לבניית 50 היחידות ביישוב אדם. השופט ג'ובראן: חתמתם עם מועצת יש"ע ולא עם התושבים - אז בעצם אין לכם הסכם. נציג שלום עכשיו: זה ציאניד לשלטון החוק

המדינה מבקשת לקנות זמן במאבק על פינוי המאחז: בדיון בעתירת "שלום עכשיו" לבג"ץ בדרישה לפנות את המאחז מגרון שבאזור בנימין, אמר בצהריים (יום ב') נציג המדינה כי רק בעוד שנה תושלם התוכנית לבניית 50 יחידות ביישוב אדם המיועדות למפונים, ואז יפונה בכוח מי שיסרב לעבור.

 

מחלוקת מגרון - כותרות אחרונות:

 

נציג הפרקליטות, עו"ד ענר הלמן, העריך שהרוב המוחלט של תושבי מיגרון יקנו את המבנים, "ובעוד שנה מהיום יהיה ניתן לדעת אם ההערכות נכונות או לא". הוא הדגיש שאין מחלוקת על כך שמדובר באדמה פלסטינית ואמר: "אי אפשר לשחק על שני המגרשים - אם לא יתפנו מרצון, מערכת הביטחון תפעל לפינוי שלא מרצון. זה ברור גם למועצת יש"ע".


בונים באדם. המדינה מבקשת: תנו צ'אנס (צילום: AFP)

 

נציג המדינה תיאר כ"פריצת דרך גדולה" את ההסדר עם מועצת יש"ע, והסביר ששר הביטחון מבקש הזדמנות לעשות זאת בדרך הכי יעילה, ובדרך שתאפשר לו לפנות גם מאחזים בלתי חוקיים אחרים.

 "האם עמדת המדינה כל-כך בלתי סבירה שאי אפשר לחכות עוד שנה כאשר מסתכלים על התמונה הכוללת?", תהה. "זהו המאחז הראשון שמטופל עם מועדים קונקרטיים".

 

השופט סלים ג'ובראן לא התרשם מההסכם עם נציגי המתנחלים, ושאל את עו"ד הלמן: "האם לא היה בריא שהמדינה תבקש שהתושבים עצמם יחתמו על ההסכם?". הלמן השיב כי "תושבי מגרון לא יחתמו לך שיתפנו", והשופט הקשה עליו: "אז לא עשיתם הסכם".

 

נציג הפרקליטות ביקש "לתת צ'אנס" בכל זאת, והסביר: "נתנו דד ליין קרוב. שר הביטחון נתן דרך שלדעתו היא הכי יעילה. אני חושב שזה סביר".

 

"למה לתושבי גוש קטיף לא חיכו?"

עו"ד מיכאל ספרד, המייצג את העותרים יחד עם עו"ד שלומי זכריה, אמר בדיון כי עו"ד הלמן נותן את התחושה שהמדינה היא אבירת שלטון החוק וזכויות האדם. "אם בית המשפט ייתן הכשר לתוכנית זו, אזי הדבר הינו כדור ציאניד לשלטון החוק".

 

לדבריו, מדובר ב"אחת התוכניות החמורות ביותר", ועדיף להשאיר את מגרון כפי שהיא במקום לאשר את התוכנית.

 "כולם מסתכלים על מגרון ואם התוכנית תאושר אף מאחז לא יעשה פינוי עצמאי. אני מבקש לקבוע שהתוכנית לא סבירה באופן קיצוני".

 

ספרד תהה מדוע לא חיכו שתושבי גוש קטיף - שהתיישבו באופן חוקי וכיום סובלים - יסכימו להתפנות. "הייתי מצפה שהמדינה תבוא עם חתימות של משפחות שמתחייבות להתפנות, אולם עדיין אין הסכמה של איש אחד. ונניח וכולם היו מסכימים, אז ראוי לעשות זאת? לא מדובר באנשים תמימים, מדובר באנשים שהגיעו למקום תוך שהם מרמים את הרשויות. אם התוכנית תאושר, מדובר בפרס לעבריינים", אמר נציג "שלום עכשיו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגרון. המדינה רוצה עוד שנה
בנייה באדם למפונים
צילום: רויטרס
מומלצים