מוסר התשלומים המשיך להידרדר ביוני
לפי כלכלני BDI, במוסר התשלומים חלה ביוני הרעה של שני ימי פיגור. מנגד, חלה ירידה קלה במספר החברות והעסקים המדורגים ברמת סיכון גבוהה
ביוני נרשמה הרעה במוסר התשלומים לספקים בישראל. מנתוני BDI עולה כי בחודש שעבר נרשמה הרעה של יומיים בימי הפיגור במשק הישראלי, מ-10 ימי פיגור בתשלומים במאי ל-12 ימים ביוני. מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה נותר ללא שינוי לעומת מאי, ועמד על 91 ימים.
- זינוק של 70% בפיגור בתשלומים לייצואנים
הרעה במוסר תשלומים ב-42% מענפי המשק
מהנתונים עולה כי ב-69% מהענפים (20 מ-29 ענפים שנבדקו) נרשמה הרעה במוסר התשלומים ביוני, ושלושה ענפים (10%) שמרו על יציבות לעומת חודש קודם. עוד עולה מהנתונים כי בענף המסעדות ובתי הקפה חלה הרעה משמעותית של שמונה ימי פיגור במוסר התשלומים. בענף התשומות לבנייה, לעומת זאת, חל שיפור משמעותי של שמונה ימי פיגור.
מוסר התשלומים הירוד ביותר נרשם ביוני בענף סיטונאות קרמיקה וכלים סניטרים, בו עמד ממוצע ימי הפיגור על 24 - עלייה של תשעה ימי פיגור לעומת מאי. בענף זה נרשם מספר ימי האשראי הגבוה ביותר בפועל (132 ימים). מספר ימי הפיגור הנמוך ביותר נרשם בענף ייצור וסיטונאות כימיקלים ותרופות (שלושה ימי פיגור בלבד).
שיפור קל במצב הסיכון במשק
לפי מדד הסיכון המשולב של BdiCoface, ביוני עמד הסיכון העסקי של חברות במשק הישראלי על רמה של 6.3, לעומת 6.35 במאי. כלכלני BDI מציינים כי הסיכון העסקי של החברות במשק עדיין גבוה מהממוצע.
לפי נתוני BdiCoface, כ-23.4% מהחברות והעסקים שנבדקו על ידי כלכלני הקבוצה דורגו ברמות הסיכון הגבוהות והמסוכנות (דירוגי סיכון 9 ו-10), ירידה קלה לעומת החודש שעבר (23.7%).
לחברות ועסקים אלה בעיות קשות בתזרים המזומנים, חשבון או חשבונות מוגבלים בבנק ישראל, דיווחים חוזרים ונשנים על צ'קים חוזרים, ירידות חדות בהכנסות או ברווחיות, או מעברים חדים וקיצוניים מרווח להפסד. רמת הקשיים של חברות ועסקים אלו, לפי כלכלני BdiCoface, היא גבוהה באופן המאיים על המשך פעילותם בטווח של השנה עד השנתיים הקרובות.
עוד עולה כי ענף המסעדות ובתי הקפה שוב במקום הראשון בדירוג הענפים החלשים והמסוכנים, ואחריו דורג ענף בתי המלון והתיירות. את רשימת הענפים החזקים והבטוחים מוביל גם החודש ענף תעשיית הכימיקלים.