שתף קטע נבחר
 

סוף טוב לגוזל הנשר שהותקף על ידי צרעות

גוזל נשר מקראי הובא בתחילת החודש לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן, לאחר שנעקץ על ידי צרעות בחי-בר כרמל. לאחר ניתוח חירום, צפוי הנשר להחלים ולעבור בקרוב לכלוב הנשרים בשמורת גמלא לקראת שיחרורו לטבע בעוד כארבע שנים

גוזל נשר מקראי הובא בתחילת החודש לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן, לאחר שנעקץ על ידי צרעות בחי-בר כרמל.

 

בשמורה הפסטורלית בכרמל מטופח דור העתיד של נשרי הארץ בעקבות ההרעלה הגדולה לפני כשנתיים בגמלא, שגבתה מחיר כבד בחייהם של עשרות נשרים. הביצים המוצאות מהקנים על ידי פקחי רשות הטבע והגנים, מודגרות באופן מלאכותי והגוזלים שבוקעים, מבלים את ארבעת החודשים הראשונים בחייהם במתקן מאובטח.

 

ליאת הנסון, מצוות פרויקט רבייה ושיחרור דורסים הגיעה בבוקר כדי לבדוק את הנשרים הצעירים והופתעה לגלות נפיחות בפניו של הנשר, שהחמירה במהירות. "בנוסף לנפיחות בפנים, גיליתי זיהום באחת מהכנפיים שלו והיה צורך דחוף לטפל בו", היא אומרת.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
יגאל מילר, אחראי פרויקט לרבייה ושיחרור דורסים החליט להביא את הנשר לבדיקה מקיפה בבית החולים לחיות בר בספארי ברמת-גן. "החשד הראשוני שלנו היה עקיצת צרעה בעקבות הנפיחות הרבה שנגרמה לפנים של הגוזל", מספר מילר. "אך מה שהדאיג אותנו במיוחד הוא הזיהום שנוצר בכנף של הנשר".
 

נשר תחת הרדמה

הגוזל שוקל כחמישה קילוגרם והתקשה באכילה, עבר סדרת בדיקות בבית החולים. בסיומה החליט ד"ר יגאל הורוביץ, מנהל בית החולים, לנתח את הנשר בדחיפות.

 

צוות המטפלים והרופאים הרדים את הנשר על שולחן הניתוחים והורוביץ מציין כי מקור הנפיחות והזיהום בכנף הוא בארס הצרעה שעקצה את הדורס הקטן. "הניתוח למעשה נועד ליצור חורים בכנף כדי לנקז את הבצקת שנוצרה מאחר שהיא יוצרת לחץ מקומי על הכנף וגורמת לה לנזקים", הוא מסביר. "למעשה, המקום כבר היה פתוח והיה בעל פוטנציאל גבוה לזיהום מחיידקים".

 


חבוש ובריא. הנשר לאחר הניתוח (צילום: רועי גזית)

 

בתום ניתוח מוצלח, זכה הנשר לתחבושת עבה וצבעונית. ככל שחלפו הדקות, הנשר חזר לעצמו והורוביץ נשאר מקרוב כדי לפקח שהגוזל שב להכרה והתחיל להשמיע את צרחותיו ברחבי המרפאה. לדבריו, הנשר צפוי לעבור טיפולי פיזיותרפיה לאחר שיחלים כדי לאפשר לו תנועת כנף מלאה שלא תפגם לו ביכולות התעופה. לאחר מספר ימי אישפוז בבית החולים, הועבר הגוזל בחזרה לביתו הזמני בחי-בר כרמל. 

 

כיום הנשרים בישראל מצויים בסכנת הכחדה ובאמצעות גרעין הרבייה מקווים ברשות הטבע והגנים לשמור על הנשרים בשנים הראשונות לחייהם ולהגדיל את האוכלוסיה. "רק בגיל 120 יום מתחילים הגוזלים לתרגל את כישורי התעופה ואני מקווה שלאחר שהגוזל יחלים, הוא יעבור בעוד מספר שבועות לביתו החדש בכלוב האיקלום בגמלא", מסכם מילר. "זו רק תחילת הדרך שלו לקראת ההשבה לטבע בעוד כארבע שנים והוא יבלה בקרוב עם עוד נשרים צעירים".

 


 

מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם הגורמים הבאים: מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* >> שמוליק לנדאו: 057-8842263 (מירס: 96*77*2000) >> עינת מטלון במרפאת בית החולים בספארי בר"ג: 057-8663920, 03-6305322

   

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פוקח עיניים
צילום: רועי גזית
הנשר תחת הרדמה
צילום: רועי גזית
ד"ר יגאל הורוביץ מנתח את הגוזל
צילום: רועי גזית
מומלצים