האם פקיסטן עינתה חשוד בטרור למען בריטניה?
מחוקק מהאופוזיציה טוען כי ממשלת בריטניה איפשרה לחשוד בפעילות טרור שהיה תחת מעקב לנסוע לפקיסטן - כדי שייעצר שם וייחקר בעינויים על ידי סוכנות הביון הפקיסטנית ISI. "זהו מיקור חוץ של עינויים", טען המחוקק. בלונדון הכחישו בתוקף
חבר פרלמנט בריטי מטעם האופוזיציה טען כי ממשלת בריטניה וסוכנויות הביון הבריטיות אחראיות לעינויים שעבר חשוד בטרור, שתושאל בפקיסטן בשם ממשלת בריטניה.
המחוקק דיוויד דיוויס, חבר המפלגה השמרנית,
השמיע את הטענות הקשות בחסות חסינותו הפרלמנטרית, המאפשרת לו להעלות האשמות שכאלה מבלי שיואשם בביזוי בית הדין. הוא טען כי הממשלה מילאה תפקיד בעינויים ובהתעללות שעבר החשוד, רנגזיב אחמד, שהועבר על ידיה לסוכנות הביון הפקיסטנית ISI.
"איני יכול לתאר לעצמי מקרה ברור יותר של 'מיקור חוץ' של עינויים, ושל ביצוע פסיבי", אמר דיוויס השבוע לפרלמנט הבריטי. הממשלה דחתה מכל וכל את האשמותיו של דיוויס, וטענה כי הוא הציג טענות חסרות שחר כעובדות. אייבן לואיס, שר זוטר במשרד החוץ, טען כי ממשלת בריטניה הבהירה היטב כי היא מתנגדת לעינויים. "מדובר בפשע מחריד, ואנחנו מתנגדים לו מן היסוד", אמר לואיס. "העיקרון הזה מנחה את כל עבודת הממשלה, וכן את עבודת שירותי המודיעין וכוחות הביטחון".
אחמד, אזרח בריטי, קיבל אישור לנסוע לפקיסטן ב-2006, למרות שהיה חשוד במעורבות בעבירות טרור והיה תחת מעקב משטרתי בריטי. דיוויס ציין כי ה-ISI עודכן כי אחמד מגיע למדינה, וסוכניו עצרו אותו, היכו אותו ועינו אותו. בין היתר, במהלך 13 החודשים שהיה עצור בפקיסטן, נעקרו שלוש מציפורניו. בכלא הפקיסטני, נחקר אחמד גם בידי סוכנים בריטים, והם סיפקו לעמיתיהם הפקיסטנים שאלות לחקירה, טען דיוויס.
"הוא היה צריך להיעצר בבריטניה ב-2006", סיכם המחוקק. "הוא לא נעצר. השלטונות ידעו שהוא עומד לנסוע לפקיסטן, והם יכלו למנוע זאת. במקום זאת, הם הציעו ל-ISI לעצור אותו. הם ידעו שהוא יעונה שם, ואף ארגנו שאלות לחקירתו".
בסופו של דבר, חזר אחמד לבריטניה, ובשנה שעבר נגזר עליו מאסר עולם אחרי שבית משפט הרשיע אותו בחברות בארגון הטרור אל-קאעידה ובעמידה בראש תא טרור. בימים אלה הוא מערער על הרשעתו.